search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:40
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Κάρτα ελευθερίας» από το Σάββατο για τους εμβολιασμένους – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους (Video)

07.10.2021 10:20
syntagma_new

Τον τερματισμό των περιορισμών για τους εμβολιασμένους από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, αφού αποκτούν πλήρη ελευθερία στην κυκλοφορία, την ψυχαγωγία, την εστίαση ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πλέον, ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό χρώμα της περιοχής που βρίσκονται, οι περίπου 6,1 εκατομμύρια εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν σε κανονικούς καθημερινούς ρυθμούς.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε το τέλος των lockdown ενώ τόνισε ότι τα νέα μέτρα θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Να σημειωθεί ότι ειδικοί θεωρούν το πρώτο 15νθημερο «κλειδί» για την περαιτέρω εξέλιξη της πανδημίας τον χειμώνα στην χώρα μας, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών δεν κρύβουν και την έντονη ανησυχία τους.

«Θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής, όχι για να έχουμε επιπλέον μέτρα, αλλά ώστε κάθε πολίτης να γνωρίζει πώς είναι η κατάσταση -και αντίστοιχα η πολιτεία στο κομμάτι που έχει να κάνει με τους ελέγχους μέσω των τεστ, αλλά και με την καλύτερη δυνατή προστασία ως προς την τήρηση των μέτρων-, και να βρίσκεται σε μία επαγρύπνηση», τόνισε ο Θ. Πλεύρης.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να πάνε όλα καλά με τα νέα μέτρα, ενώ το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο να αυξηθούν οι… κάτοχοι των νέων «διαβατηρίων».

Το νέο αυτό εγχείρημα πειθούς θα έχει την υπογραφή του νέου προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλή Ζαούτη.

Τι θα ισχύσει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Ειδικότερα τώρα για τα νέα μέτρα, στην εστίαση και στους αμιγείς κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, όπου δηλαδή επιτρέπεται να εισέρχονται πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός.

Με άλλα λόγια, δεν θα υπάρχουν οι ισχύοντες μέχρι τώρα περιορισμοί για καθήμενους αποκλειστικά, για τον αριθμό των θαμώνων, για τη μουσική, τον χορό και το ωράριο λειτουργίας.

Θα τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία, ενώ για το προσωπικό θα παραμείνουν ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία, καθώς και ο διπλός εβδομαδιαίος έλεγχος για το μη εμβολιασμένο προσωπικό.

Για τους μικτούς στη διασκέδαση χώρους, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν, διότι όπως είπε ο υπουργός Υγείας «σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τους εμβολιασμένους αλλά να προστατεύσουμε και τους ανεμβολίαστους οι οποίοι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο».

Αυτό σημαίνει ότι στους μικτούς χώρους οι εμβολιασμένοι θα συνυπάρχουν με τους ανεμβολίαστους εφόσον οι τελευταίοι έχουν υποβληθεί σε rapid test μέσα στο πρόσφατο 24ωρο, ενώ και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Διαβάστε επίσης:

Μεσσηνία: Έβγαλαν το οξυγόνο από 85χρονη για να την αναγκάσουν να τους πει που ήταν τα λεφτά της

Σεισμός στην Κρήτη: 4.000 τα μη κατοικήσιμα σπίτια

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Απαγορευτικό απόπλου σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά λόγω ισχυρών ανέμων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 16:39