search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Σκληρό – για ακόμη μια φορά – μήνυμα Μπάιντεν προς Ερντογάν: Η Τουρκία απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια

08.10.2021 22:10
biden_new

Σκληρό ήταν το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν – για ακόμη μία φορά – προς την Τουρκια και τον Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος για ακόμη μια φορά υποστήριξε πως η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Σε επιστολή του προς την επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε ότι η Τουρκία υποτιμά τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, με την στρατιωτική της πολιτική αναφορικά με τη βόρεια Συρία.

«Η κατάσταση σε σχέση με τη Συρία και συγκεκριμένα οι κινήσεις της κυβέρνησης της Τουρκίας να σχηματίσουν στρατιωτική άμυνα στη βόρεια Συρία, υποτιμά τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες, και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρεται στο γράμμα του Μπάιντεν προς την Πελόζι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκτεινε μέσω της επιστολής αυτής και επίσημα το Εκτελεστικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 13894, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας το 2019 εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, σε μια επιθετική επιχείρηση που είχε την κωδική ονομασία «Πηγή Ειρήνης».

Διαβάστε επίσης:

ΟΟΣΑ: Συμφωνία για φόρο 15% στις πολυεθνικές

Κορωνοϊός – Moderna: 1 δις δόσεις εμβολίου σε φτωχές χώρες το 2022

Ομογενή προτείνει ο Μπάιντεν για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57