search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Το ISIS-K ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο τζαμί

08.10.2021 20:23
afghanistan_tzami_bombing-new

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει επίσημα τους 50 αλλά πηγές αναφέρουν ότι είναι περισσότεροι από 100. Την ευθύνη για την επίθεση που έγινε με βομβιστή αυτοκτονίας στο τέμενος των σιιτών, ανέλαβε το ISIS-K.


Οι σιίτες έχουν στοχοποιηθεί από τους εξτρεμιστές σουνίτες του ISIS-K και είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που δέχονται επίθεση. Μάλιστα από την ημέρα που αποχώρησαν οι Αμερικάνοι από το Αφγανιστάν η σημερινή επίθεση στην πόλη Κουντούζ κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.

Η επίθεση στην πόλη Κουντούζ πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες έπειτα από μια βομβιστική επίθεση εναντίον ενός τεμένους στην Καμπούλ, με απολογισμό τουλάχιστον 5 νεκρούς, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε, επίσης, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που υπογράφει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαιώνει πως ένας από τους καμικάζι της «πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε εν μέσω του πλήθους» των σιιτών μουσουλμάνων πιστών, που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος.
Σε μια δεύτερη ανάρτηση, η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει πως «ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας μουσουλμάνος Ουϊγούρος», μια μειονότητα που οι «Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδιώξουν» από το Αφγανιστάν.

Οι αρχές αδυνατούν ακόμη να δώσουν ακριβή αριθμό νεκρών διότι η βόμβα πυροδοτήθηκε μέσα στον κόσμο και είναι δύσκολη η αναγνώριση των πτωμάτων. Την ίδια στιγμή οι τραυματίες της επίθεσης έχουν ήδη ξεπεράσει τους 100.

Προσοχή οι εικόνες από τα βίντεο είναι σκληρές

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζουν όλα σε εστίαση και ψυχαγωγία με τα νέα μέτρα – Σαρωτικοί έλεγχοι

Τρόμος στις αγορές για τις αυξήσεις στην ενέργεια – «Καμπανάκι» BoE για απότομη διόρθωση

Μόνο ηλεκτρικά Ι.Χ. εξαιρούνται από τον «Καθαρό Δακτύλιο»- Όλες οι αλλαγές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09