search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:29
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Λέκκα για Βόρεια Εύβοια: Χρειάζονται στοχευμένα αντιπλημμυρικά έργα σε στοχευμένες περιοχές (Video)

10.10.2021 10:46
lekkas_new

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα στοχευμένα έργα σε συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, το καλοκαίρι, επισήμανε ο Ευθύμης Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, που είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο, για αυτό που συνέβη στην Εύβοια, εξήγησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open: «Αναμφίβολα είχαμε μια μεγάλη βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία προκάλεσε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά θα πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Ότι χρειάζονται στοχευμένα έργα σε συγκεκριμένες περιοχές, καινοτόμα έργα που θα αποτρέψουν τις πλημμύρες. Θα έπρεπε να γίνουν καινοτόμα έργα, σε πολύ επιλεγμένα σημεία, παρεμβάσεις της κοίτης, εκεί που το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή και η μορφολογία και η γεωλογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλημμυρικών φαινομένων».

«Αδύνατο να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή»

«Δυστυχώς πήγαμε σε μια ολιστική κατάσταση, που προέβλεπε παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή. Δεν μπορούμε να προλάβουμε, δεν έχουμε δυνατότητες να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή, πρέπει να παρέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία», συνέχισε.

Ο κύριος Λέκκας επισήμανε πως η ομάδα του είχε «προτείνει συγκεκριμένες λεκάνες για να γίνουν παρεμβάσεις. Αντί αυτού πήγαμε σε ολιστικές καταστάσεις, που δεν βοηθάνε. Στην Κύπρο, μέσα σε δύο μήνες έγιναν στοχευμένα έργα. Εδώ δεν έγιναν αυτά τα έργα, προσπαθούμε να κάνουμε γενικότερο σχεδιασμό, αλλά προς ώρας πρέπει να κάνουμε ειδικότερο σχεδιασμό».  

Διαβάστε επίσης:

Θεσπρωτία: Τρόμος για 77χρονη – Τη λήστεψαν και την άφησαν δεμένη

Μοσχάτο: Επίθεση με μολότοφ στη διεύθυνση πληροφοριών του ΥΠΟΙΚ

Ρωσία: Τραγωδία στη σκηνή – Σκοτώθηκε χορευτής των Μπαλσόι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11