search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:52
MENU CLOSE

Οργή Τσιόδρα για τους χαμηλούς εμβολιασμούς – «Καμπανάκι» Τζανάκη για 3.000 κρούσματα τη μέρα

11.10.2021 16:46
kosmos_ermou-new

Μπορεί να έχουμε επαναπαυτεί που βλέπουμε καθημερινά τα κρούσματα να βρίσκονται κοντά στις 2.000 όμως οι επιστήμονες φωνάζουν σε κάθε τόνο ότι ο κορωνοϊός δεν έχει τελειώσει και ότι η μόνη προστασία είναι ο εμβολιασμός.


Το πρώτο «χτύπημα» αφύπνισης ήρθε από τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκο Τζανάκη. Ο έμπειρος επιστήμονας είπε πως εάν δεν πιάσουμε πανελλαδική κάλυψη στους εμβολιασμούς της τάξης του 65%-67% τότε κάθε μήνα για τους επόμενους μήνες θα θρηνούμε 800 νεκρούς.


«Σχεδόν όλοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες, όσο περνάει η φυσική ανοσία μαζί με την μικρή τεχνητή ανοσία των εμβολιασμών ελπίζω αυτό θα κατασταλεί, αλλά μέχρι τότε θα έχουμε αυτή την εκατόμβη αν δεν σπεύσουμε να εμβολιαστούμε» είπε ο καθηγητής.


Και συνέχισε: «Θα ήμουν ευχαριστημένος αν είχαμε 65% και πάνω εμβολιαστική κάλυψη. Πολλές χώρες άνοιξαν μετά το 65% κάλυψη, και φαίνεται ότι τα πράγματα δεν έχουν επιδεινωθεί. Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε δεν περιμένουμε μεγάλο αποτύπωμα, τηρουμένων των αναλογιών. Αν όμως το μέτρο καταστρατηγηθεί και δεν έχουμε προσεκτικούς ελέγχους, αναμιχθούν ανεμβολίαστοι με εμβολισμένους, θα έχουμε πρόβλημα».
Ο καθηγητής είπε πως το επόμενο κύμα θα είναι το κύμα των ανεμβολίαστων. «Το 80% με 90% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι, το 90% και πάνω των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και πάνω από το 95 – 96% των νεκρών είναι ανεμβολίαστοι. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι με μαγικό τρόπο τώρα θα είχαμε 1 με 5 θανάτους την ήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Η οργή του Τσιόδρα


Την ίδια στιγμή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίσθηκε εκνευρισμένος με τον χαμηλό ρυθμό που γίνονται πια οι εμβολιασμοί, ενώ είπε πως όσο υψηλότερη είναι η εμβολιαστικη κάλυψη τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων.
Ο κ. Τσιόδρας μίλησε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά όλων εκείνων οι οποίοι, όπως ανέφερε, «διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες, ενώ δεν έχουν ιδέα πώς γίνεται η σύγκριση των δεδομένων».

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα πήγε καλά με την πανδημία, διότι, στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς, προσέχαμε, συμμορφωνόμασταν με τους κανόνες προστασίας και δεν ακούγαμε αντιεπιστημονικές και επικριτικές απόψεις.

Διαβάστε επίσης:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Όποιος από τους αρνητές δεν τηρεί τη γραμμή της Εκκλησίας να πάει σπίτι του

Ηλίας Μόσιαλος: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό» (Video)

Κορωνοπάρτι: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 46χρονη για με 100 άτομα στην Θεσσαλονίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58