search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Επική γκάφα σε ΦΕΚ: Τα γεράκια και η… προικοθηρία (photo)

13.10.2021 14:56
GERAKIA

Ο… δαίμων του τυπογραφείου και η κεκτημένη ταχύτητα «χτύπησαν» στην κοινή απόφαση τριών υπουργείων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Η γκάφα εντοπίστηκε στο κείμενο της απόφασης που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και αφορά στη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην χρησιμοποίηση γερακιών στο κυνήγι.

Με την απόφαση ορίζονται τα ζητήματα που αφορούν τόσο τα πτηνά που πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο και την εκπαίδευση που πρέπει να έχουν οι ιερακοθήρες (γερακάρηδες) συνθέτοντας το ισχύον πλαίσιο για την ιερακοθηρία.

Αυτή η τελευταία λέξη όμως φαίνεται ότι μπέρδεψε τους συντάκτες του ΦΕΚ, οι οποίοι εκ παραδρομής στο άρθρο 6 αντί για ιερακοθηρία (κυνήγι με γεράκια) έγραψαν… «προικοθηρία»!

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο εδάφιο: «γ. Ανάπτυξη στους εκπαιδευομένους των εφαρμοζόμενων τεχνικών και πρακτικών προικοθηρίας, ανάλογα με το επίπεδο χειριστή για το οποίο αξιολογούνται και ενημέρωση αναφορικά με την υποχρέωση τήρησης των όρων ευζωίας των θηρευτικών πτηνών».

Το λάθος εντόπισε και δημοσιοποίησε στο Facebook ο δημοσιογράφος, Γιώργος Λιάλιος

Διαβάστε επίσης:

Ο Πέτσας θεωρεί άστοχη την… δική του δήλωση για την Εύβοια (Video)

Θέλει ο Βελόπουλος να συμμετέχει σε μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Καραμανλής: Οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24