search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Eurovision: Habemus υποψήφιους, η τελική 11άδα

15.10.2021 16:45
Evanggelia-new

Σχεδόν μια ντουζίνα καλλιτέχνες ξεχώρισαν στην διαδικασία υποψηφιότητας για την εκπροσώπηση της Ελλάδας, μέσω ΕΡΤ, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου (10,12 οι ημιτελικοί & 14 του μήνα ο τελικός) στο Τορίνο.

Κάποιοι καλλιτέχνες διεκδικούν την επιλογή της εκπροσώπησης,  με δύο ή και τρείς προτάσεις τραγουδιών.

Ο 25χρονος Good Job Nicky,  γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη,  διεκδικεί την πρόκρισή του στη διοργάνωση του Τορίνο με  ένα τραγούδι σε στίχους δικούς του και σύνθεση του ίδιου και του αγαπημένου συνεργάτη και φίλου του, νεαρού συνθέτη Ερμή Γεραγίδη. Το ύφος του τραγουδιού, σύμφωνα με κύκλους του OGAE Greece, είναι «στο γνώριμο στυλ του Νικόλα», μια μπαλάντα με στοιχεία soundtrack.

Μπαλάντα είναι και η πρόταση του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου. Ο τραγουδιστής με καταγωγή από την Κύπρο έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό τρεις φορές κατά το παρελθόν 1996, 2002, 2005), όλες εκπροσωπώντας την πατρίδα του, και ελπίζει να τις κάνει τέσσερις. Καλύτερη θέση που έχει λάβει ήταν η έκτη με τους One.

Πιο χορευτική είναι η πρόταση του Νίκου Γκάνου. Είναι μια πρόταση, κατά τον ίδιο, που ταιριάζει και το απαιτεί το dna του ευρωπαϊκού τραγουδιστικού θεσμού.

Το όνομα του τραγουδιστή που έγινε γνωστός μέσα από talent show είχε συζητηθεί και κατά το παρελθόν για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

H Joanne, κατά κόσμο Ιωάννα Γεωργακοπούλου, γνωστή από το «The Voice» στο οποίο είχε επικρατήσει, έθεσε υποψηφιότητα με ένα ένα ποπ κομμάτι, που όμως έχει ethnic στοιχεία και αγγλικό στίχο. Δεν είναι ένα απλό τραγουδάκι, λένε οι συστηματικοί παρατηρητές του θεσμού, αλλά μέσα από τους στίχους ««εκπέμπει» σπουδαίο και συγκινητικό μήνυμα ζωής».

Στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η νεαρή καλλιτέχνης είχε αναρτήσει πως συνεργάζεται στο studio με τους Μιχάλη Τσαουσόπουλο και ARCADE καθώς και τη συνθέτρια και τραγουδίστρια Sarah De Warren.

Ο μουσικός Jimmy Sion  κατέθεσε δύο μουσικές προτάσεις, η μία μάλιστα σε ηλεκτρονικό ήχο. Άνετος στη σκηνή, έμπειρος με τις live εμφανίσεις και με πολύ πάθος, o Jimmy Sion – με καταγωγή από τη Νάξο και τα Κουφονήσια – θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision!

Τα τραγούδια του, αμφότερα με αγγλικό στίχο, είναι το ένα σε pop electronic κομμάτι και το άλλο μια δυναμική μπαλάντα, σύμφωνα με τον OGAE Greece.

Ο Jimmy Sion,  με χιλιόμετρα στον χώρο της μουσικής, έγινε ευρύτερα γνωστός από το μουσικό ριάλιτι «House of Fame» (τερμάτισε δεύτερος).

Δύο προτάσεις  κατέθεσε η Άρτεμις Ματαφιά, που το όνομά της δεν είχε ακουστεί κατά το παρελθόν. Πρόκειται για συνθέσεις της ίδιας και του Κώστα Γιαξόγλου  σε στίχους του ηθοποιού και στιχουργού Βαγγέλη Δουκουτσέλη.

Η μια πρόταση είναι ένα χορευτικό τραγούδι και η άλλη εκ διαμέτρου αντίθετη,  ένα ατμοσφαιρικό, αισθαντικό κομμάτι. Την ενορχήστρωσή τους έχει κάνει ο Γιώργος Καραγιάννης, ενώ τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία ανέλαβε ο Θοδωρής Πανάς, ο οποίος είχε πλαισιώσει την Έλενα Παπαρίζου στο αξέχαστο «My Number One». 

Όχι πολύ γνωστή στο ελληνικό κοινό αλλά με σημαντική πορεία στο εξωτερικό, η Amanda Tenfjord θέλει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό με μία μπαλάντα. Εντελώς άλλη πρόταση κατέθεσε η Kianna με ηλεκτροπόπ τραγούδι με αγγλικό στίχο.

Η ομογενής Αμάντα- Κλάρα Γεωργιάδη από τη Νορβηγία (το Amanda Tenfjord είναι καλλιτεχνικό και το «επίθετο» είναι η πόλη Tennfjord  όπου γεννήθηκε), μόλις 24 ετών θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Ελλάδας με  ένα δυναμικό μελωδικό κομμάτι που έγραψε η ίδια και εμπνεύστηκε από προσωπικό βίωμα– το χωρισμό της μετά από μια μακροχρόνια σχέση.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια θα αναλάβει ο αγαπητός Φωκάς Ευαγγελινός, εφόσον επιλεγεί η Amanda, και τη σκηνοθεσία του video clip ο γνωστός από τη συμμετοχή και της Stefania, Κώστας Καρύδας.

Η 29χρονη Evangelia κατέθεσε τρία τραγούδια στην ΕΡΤ. Μάλιστα έχει έτοιμα και τα videoclips για όλα. Άλλωστε «κατεβαίνει» στη διεκδίκηση με την Panik Records που είναι η πρόταση της δισκογραφικής.

Η ευειδής καλλιτέχνης, έχει παραγωγό τον Jay Stolar, έναν άνθρωπο με σπουδαίες μουσικές γνώσεις και συνεργασίες με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Camila Cabello, Aloe Blacc και G-Easy.

Το ύφος των τραγουδιών είναι στο γνώριμο των ήδη επιτυχημένων τραγουδιών της Evangelia, αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικό. Ο συνδυασμός της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και του μοντέρνου pop, μαζί με το πάντρεμα του ελληνικού και αγγλικού στίχου, είναι αυτό που θα τα χαρακτηρίζει.

Μία αξιοπτρόσεκτη alternative πρόταση κατέθεσε η Marseaux. Ένα τραγούδι, στο ύφος που την χαρακτηρίζει: δυναμικό, σύγχρονο alternative pop τραγούδι με αγγλικό στίχο, είναι η πρόταση της νεαρής, ταλαντούχας καλλιτέχνιδας.

Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού είναι ενός καλλιτέχνη της νέας γενιάς, του στιχουργού, συνθέτη και παραγωγού Solmeister (Μανώλη Σολιδάκη) με μήνυμα για γυναικεία ενδυνάμωση και το κίνημα #metoo.

Τρία τραγούδια πρότεινε ο Ηλίας Κόζας. Ο τραγουδιστής είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό μαζί με το συγκρότημα Koza Mostra και τον Αγάθωνα καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Ο εκ των Koza Mostra Ηλίας Κόζας (με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη εκπροσώπησαν το 2013 την Ελλάδα με το «Alcohol is free» φτάνοντας στην 6η θέση- 4η στο televoting), διεκδικεί για άλλη μια φορά τη συμμετοχή του στη σκηνή της Eurovision.

O φάκελος υποψηφιότητας του στην ΕΡΤ   περιλαμβάνει τρία τραγούδια. Τα δύο από αυτά φέρουν στη σύνθεση την υπογραφή του, ενώ το τρίτο έχει γίνει σε συνεργασία με Σουηδούς συνθέτες και παραγωγούς, που έχουν δουλέψει με Κ-pop συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση με ένα δυνατό team από τα καταξιωμένα του χώρου. Το ύφος των τραγουδιών up tempo και βεβαίως χορευτικό!

Η Κωνσταντίνα Ζέρβα, που ακούει και στο Kianna, θεωρείται ως ανερχόμενη τραγουδίστρια της pop σκηνής. Η Kianna γεννήθηκε στην Καλαμάτα και έδειξε από μικρή ηλικία την αγάπη της για τη μουσική. Η  πρόταση της προς την ΕΡΤ για τη Eurovision 2022 είναι ένα είναι electro dance κομμάτι με αγγλικό στίχο με disco και techno επιρροές και το υπογράφει η Beyond Music.

 «Με πολύ Μαντόνα style γενικά», όπως λέει η ίδια, το κομμάτι αυτό περιλαμβάνεται στα τραγούδια του δίσκου της που ετοιμάζει και θα βγει κοντά στα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασαν τις 300 χιλιάδες τα νοικοκυριά που έχουν πρόσβαση στη streaming υπηρεσία της COSMOTE TV

Κατερίνα Στικούδη: «Έχω πάρει όλο τον ένατο μήνα και γεννάω τις επόμενες ώρες» (Video)

Κρατερός Κατσούλης για την Κατερίνα Καραβάτου: Η τηλεόραση δεν έχει καμία σχέση με το διαζύγιο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32