search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Το Υπουργείο με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού

18.10.2021 08:46
emvolio new

Κλιμάκια επιθεωρητών-ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) πραγματοποίησαν το διάστημα από 4 έως 15 Οκτωβρίου επιτόπιους ελέγχους σε δεκαοκτώ δημόσιους φορείς.

Κατά τον έλεγχο, όπως γνωστοποιεί η ΕΑΔ, διαπιστώθηκε ότι οι ελεγχόμενοι φορείς είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης στους υπαλλήλους τους και τον έλεγχο της ορθής καταχώρισης των απαραίτητων στοιχείων στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Πού κυμάνθηκε το ποσοστό

Το ποσοστό εμβολιασμού στους φορείς που επισκέφτηκαν οι επιθεωρητές-ελεγκτές της Αρχής κυμάνθηκε από 52,6% έως 89,6%, επισημαίνεται και προστίθεται: Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι παρείχαν υπηρεσία με φυσική παρουσία προσκομίζοντας πιστοποιητικό διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου. Τρεις υπάλληλοι δεν τήρησαν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου και ακολουθήθηκε από τις αρμόδιες διευθύνσεις η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής προστίμου. Στην περίπτωση ενός υπαλλήλου έχουν εκδοθεί συνολικά τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για μη συμμόρφωση με το μέτρο.

Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά φορέα

Πρώτο σε εμβολιασμούς έρχεται το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ποσοστό εμβολιασμού 90%.

-Υπουργείο Δικαιοσύνης: 71,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (156 σε σύνολο 218). Ένας υπάλληλος δεν είχε προβεί στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου και είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή των προστίμων.

-Υπουργείο Εξωτερικών: 80% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (691 σε σύνολο 865). Ένας υπάλληλος δεν είχε προβεί στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για την τρέχουσα εβδομάδα και είχε αρχίσει η διαδικασία για την επιβολή του διοικητικού προστίμου.

-Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: 89,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (443 σε σύνολο 494)

-Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ελέγχθηκαν οι υπηρεσίες ασύλου): 66,7% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (102 σε σύνολο 153 υπαλλήλων των 4 τμημάτων που ελέγχθηκαν)

-Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 82% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (1.342 σε σύνολο 1.641 υπαλλήλων του φορέα σε υπηρεσίες ανά την επικράτεια και 84 σε σύνολο 105 στην κεντρική υπηρεσία που επισκέφθηκε το κλιμάκιο των επιθεωρητών-ελεγκτών)

Υπουργείο Τουρισμού: 82% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (133 υπάλληλοι σε σύνολο 162)

Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με αντικείμενο τον έλεγχο συμμόρφωσης με το υποχρεωτικό μέτρο διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονωϊό.

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος για ηγεσία ΚΙΝΑΛ: «Για όποιον θέλει να κατέβει υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις»

ΚΙΝΑΛ: Σκωπτικό σχόλιο Φλωρίδη για πρωτοβουλία Παπανδρέου

Γιάννης Μπουτάρης: Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι…(Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:07