search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:44
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι: «Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας» η πρόταση του Εισαγγελέα

21.10.2021 11:11
kakarantxoula_21ok

Την ενοχη της 37χρονης κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, ο εισαγγελεας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως απο την ποσότητα του υγρού που έριξε στο θύμα προκύπτει ότι ήθελε να τη σκοτώσει και όχι να την τραυματίσει ή να την τρομάξει όπως είχε πει.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει κι έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

«Σχέδιο εξόντωσης»

Νωρίτερα στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας είχε πει ότι η κατηγορούμενη είχε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας.

Σχετικά με τη σχέση της Έφης Κακαράτζουλα με τον 40χρονο ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον Νώντα. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

«Δεν πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι»

Κατά τον εισαγγελέα «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Νώντα, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Ο εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: «”Βράζουν” οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη, να γίνει παρέλαση χωρίς θεατές» (video)

Μέγαρα: Ατύχημα σε αγώνες με μηχανές – Μετέφεραν τον τραυματία με… σκουτεράκι (Video/Photo)

Ζωγράφου: Επίθεση με ρόπαλα και πέτρες σε καφετέρια – Τραυματίστηκε φοιτητής από φωτοβολίδα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41