search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:27
MENU CLOSE

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει ή επαληθεύει τον πρέσβη των ΗΠΑ για την αμυντική συμφωνία;

21.10.2021 13:23
dendias_blinken-new

Επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία.

Το κυβερνών κόμμα ζητάει από την αξιωματική αντιπολίτευση να επαληθεύσει ή να διαψεύσει τον αμερικανό πρέσβη ο οποίος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή  ανέφερε ότι «οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

  «Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες», αναφέρει, ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξή του για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

«Η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε μύδρους μιλώντας για “σοβαρότατες παραχωρήσεις” και για συμφωνία “που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ“».

«Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

Τι υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στην ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία είχε ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία υποστήριζε ότι «με την σημερινή υπογραφή του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που εκχωρεί επ’ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις άλλης χώρας σε ελληνικό έδαφος».

 «Η ελληνοαμερικανική συμφωνία του κ. Μητσοτάκη ταιριάζει γάντι στο νέο του δόγμα, αυτό του προβλέψιμου συμμάχου και της ‘Ελλάδας- προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου‘, αλλά δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία», είχε αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επισης

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβαίνει η προσυνεδριακή αυλαία – Διαφωνία στελεχών με πρόταση Τσίπρα για τα οργανωτικά

ΚΙΝΑΛ: Γιατί η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα – Τι φοβούνται οι αντίπαλοι του – Όλο το παρασκήνιο

Δραματική προειδοποίηση Τσίπρα για ακρίβεια: Ο χειμώνας θα θυμίζει το 2012-2013

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:26