search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Η ΝΔ ως δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και την ευημερία στο παρόν και το μέλλον

22.10.2021 07:00
theoharis_new

Το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας το οποίο μου εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεπάγεται ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα: Πέραν της διαρκούς εγρήγορσης, της ενημέρωσης για μια πολύ μεγάλη ποικιλία θεμάτων αλλά και της απαίτησης να εκπροσωπώ την παράταξή μας υπηρετώντας τον πρωταρχικό θεσμό του δημοκρατικού διαλόγου στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είμαι σε θέση να παρακολουθώ την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου σε κάθε επιμέρους τομέα.

Ταυτόχρονα, έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία μου στο Υπουργείο Τουρισμού, με υπερηφάνεια παρατηρώ το πώς καρποφορούν οι προσπάθειες που καταβάλαμε,  το προηγούμενο διάστημα. Μέσα στη χειρότερη κρίση που πέρασε ποτέ ο κλάδος παγκοσμίως, βοηθήσαμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία να απογειωθεί. Κατά γενική ομολογία -και όχι μόνο από τους παράγοντες της εγχώριας, αλλά και της παγκόσμιας αγοράς- το 2021 η Ελλάδα ξεπέρασε ακόμη και την πλέον αισιόδοξη προσδοκία.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι σήμερα μιλάμε για μια εκ των πραγμάτων επέκταση της τουριστικής σεζόν και επίσης συγκρίνουμε τα έσοδα της φετινής χρονιάς με εκείνα του 2019, όταν ο Ελληνικός Τουρισμός είχε σημειώσει επιδόσεις-ρεκόρ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, έως και τον Αύγουστο, σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση των τουριστικών εισπράξεων στο 75,8% εκείνων του Αυγούστου 2019.

Και αυτό ήταν μόνο στη φάση της προθέρμανσης, εφόσον τον Αύγουστο αλλά και το Σεπτέμβριο οι ελληνικοί προορισμοί πλημμύρισαν από τουρίστες και οι επιδόσεις εκτοξεύτηκαν. Η εξαιρετικά θετική εικόνα της αγοράς προέκυψε από την τολμηρή, αταλάντευτη και συνεπή στρατηγική της κυβέρνησης ως προς το ασφαλές άνοιγμα του κλάδου: Ανοίξαμε στο μέσον Μαΐου, πρώτοι από όλους τους ανταγωνιστές μας, οργανώσαμε τους ελέγχους στις πύλες εισόδου ώστε να δώσουμε το σωστό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα φροντίζει για την υγειονομική ασφάλεια κάθε επισκέπτη, τηρήσαμε ευλαβικά τα πρωτόκολλα και εγγυηθήκαμε μια ξέγνοιαστη, αξέχαστη εμπειρία σε ένα τεράστιο κοινό τουριστών, σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι διψούσαν για διακοπές ύστερα από τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία. Η αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξιδιώτη σχεδόν κατά 20%, είναι η έμπρακτη απόδειξη της επιτυχίας, η πιο πειστική «ψήφος εμπιστοσύνης» προς την Ελλάδα.

Θα μπορούσα να αναλύω επί μακρόν το σχέδιο  για την ελληνική τουριστική βιομηχανία του μέλλοντος, καθώς η συζήτηση αυτή αφορά σε έναν εξαιρετικά σημαντικό  παράγοντα της εθνικής οικονομίας μας. Όπου, πέρα από τα έκτακτα μέτρα που αποφασίζονται,  με ακαριαία ταχύτητα αντανακλαστικών, για την ανακούφιση όσων συμπολιτών πλήττονται από φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, σχεδόν καθημερινά, ότι τηρεί και εφαρμόζει όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά: Με φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, δραστική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, πολύπλευρη και συστηματική ώθηση στην ανάπτυξη, δημιουργία κλίματος φιλοξενίας προς τις στρατηγικές επενδύσεις από το εξωτερικό κ.α., νομίζω ότι στις μέρες μας συντελείται μια μείζων, άνευ προηγουμένου θα τολμούσα να τη χαρακτηρίσω, επιχείρηση οικονομικής αναζωογόνησης του τόπου. Τέλος, στοιχείο θεμελιώδους σημασίας είναι το ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρώτο τον πρωθυπουργό, αποκατέστησε το σεβασμό στους δημοκρατικούς και συνταγματικούς θεσμούς, οι οποίοι είχαν απειληθεί από τις ακροβασίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο 2015-2019. Γι’ αυτό και είναι σαφές ότι στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία -σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, αν μη τι άλλο- οι Έλληνες διακρίνουν τη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο, την ευημερία και την κοινωνική ειρήνη.

*Ο Χάρης Θεοχάρης είναι βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνία σε διπλή κρίση

Ακόμα και αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να το εφεύρουν!

Η Πολιτική Προστασία απέναντι στις καταστροφές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09