search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:56
MENU CLOSE

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για όσους έκαναν λάθη στο Ε9 και είδαν αυξημένο ΕΝΦΙΑ- Πώς θα υποβάλλετε τροποποιητική δήλωση

13.10.2021 17:59
aade- new

Ανοικτή είναι πλέον η διαδικτυακή πύλη για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για το 2021.

Κυρίως, αναφέρεται σε περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να εμφανίζεται αυξημένος, οπότε οι φορολογούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση.

Στη συνέχεια, θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν. Να σημειωθεί ότι οι δυο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 29 Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία δόση θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

 Στην περίπτωση που λόγω των αλλαγών που θα κάνει ο φορολογούμενος, προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ να προσκομίσει τα δικαιολογητικά στην Εφορία, προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Όποιος έχει λάθη ή παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση ενός ή περισσοτέρων από τα έντυπα Ε9 που υπέβαλε για τα έτη 2010-2021, έχει το δικαίωμα να εισέλθει στην εφαρμογή «Ε9 Περιουσιολόγιο» και να επιλέξει το έτος για το οποίο θέλει να υποβάλει τη νέα διορθωτική δήλωση. Αν επιλέξει να διορθώσει στοιχεία δηλώσεων Ε9 ενός ή περισσοτέρων ετών της περιόδου μετά το 2010, οι όποιες αλλαγές επιφέρει στην εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης θα μπορούν να μεταφερθούν και στα Ε9 των επόμενων ετών, οπότε θα μεταβληθεί και η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί την 1η Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε.: Μέτρα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση – Μονόδρομος οι ΑΠΕ

Ελληνικός Χρυσός: Πολλαπλά τα οφέλη για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής από το αναβαθμισμένο επενδυτικό σχέδιο

Αδήλωτα τετραγωνικά: Πώς θα πληρώσουν τα πρόστιμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:53