search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:33
MENU CLOSE

Σεισμός στην Κρήτη: Τρεις δονήσεις σε 10 λεπτά

22.10.2021 20:40
seismos-new

Και νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Επρόκειτο για τον ισχυρότερο μιας ακολουθίας τριών δονήσεων. Το βράδυ της Παρασκευής, μέσα σε δέκα λεπτά καταγράφηκαν τρεις σεισμικές δονήσεις 3,3 και αμέσως μετά 3,9 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 20:10 με ένταση 3,3 Ρίχτερ και επίκεντρο οκτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου. Η δεύτερη δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε δυο λεπτά αργότερα στις 20:12 με επίκεντρο δέκα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ στις 20:18 καταγράφηκε μια ακόμη δόνηση 3,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.

Από τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ στις 27 Σεπτέμβρη και μετά έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί, ενώ έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας καταγράφηκε την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Δακτύλιος: 12 «χρυσοί» κανόνες για την σωστή εφαρμογή του

Συγκλονίζει ο πατέρας του ανεμβολίαστου αστυνομικού: «Χθες τον θάψαμε, σήμερα καθαρίζουμε το μνήμα» (Video)

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15