search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:26
MENU CLOSE

Νίκος Κουρής – Θεοδωράκης: «Δεν ζητώ το DNA για κληρονομικούς λόγους» (Video)

24.10.2021 11:44
mikis_kouris

Επιστολή του Νίκου Κουρή – Θεοδωράκη, στην οποία τονίζει πως δεν σκοπεύει να διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία ούτε ζητά το DNA για λόγους κληρονομικούς, δημοσίευσε η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA.

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης  και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν τη δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά ο Νίκος Κουρής Θεοδωράκης στην επιστολή του.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα επεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας», συνεχίζει.

»Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

«Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στη διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Νίκου Θεοδωράκη

«Επί τρεις εβδομάδες, ο Νίκος Θεοδωράκης αισθάνθηκε την ανάγκη να εμφανιστεί και να πει κάποια πράγματα», τόνισε ο δικηγόρος του κ. Ροζάκης, διευκρινίζοντας πως η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι οικουμενική, και αυτό θέλει να διατηρήσει ο Νίκος Θεοδωράκης.

«Είναι σημαντικό, ότι ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, αποδέχεται τη χρήση του επιθέτου. Όμως τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν στόχο να αποκλείσουν τον Νίκο Θεοδωράκη να χρησιμοποιεί αυτό το επώνυμο», συνεχίζει.

Τη Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις, καθώς δεν είναι γνωστό εάν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα προσέλθει για τη διενέργεια του τεστ DNA.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ανήλικος κατέληξε στο νοσοκομείο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Πέραμα: «Δεν μπορούσαν να τους σκάσουν τα λάστιχα;» – Οργή από την οικογένεια του 21χρονου (Video)

Εφημερίδες: Τα σημερινά πρωτοσέλιδα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:26