search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:06
MENU CLOSE

H Microsoft θέλει να φέρει το metaverse στο Xbox

02.11.2021 21:53
Microsoft_new

Λίγες μέρες μετά από από τις ανακοινώσεις του reabranding του ομίλου της Facebook σε Meta και τις προσπάθειες για την επιτάχυνση του metaverse στην ψηφιακή ζωή, η Microsoft έχει αρχίσει ήδη τα σχέδια της για την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στην αγορά του gaming.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος έχει ήδη αρχίσει τα σχέδια ώστε να αξιοποιήσει το metaverse στην αγορά του gaming, μέσω αλλαγών στη «ναυαρχίδα» της Microsoft, Xbox.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της Epic Games, Tim Sweeney, της εταιρείας που έχει δημιουργήσει το δημοφιλές Fortnite, έχει εδώ και καιρό δηλώσει ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι το Fortnite να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. Για το λόγο αυτό το Fortnite έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια εικονικές συναυλίες, διαδικτυακές παρουσιάσεις επωνύμων και πολλά άλλα στον ψηφιακό κόσμο του. Το 2020 μάλιστα, 12,3 εκατ. άνθρωποι (όλος δηλαδή ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξημένος κατά δύο εκατομμύρια) έδωσαν το παρόν στην εικονική συναυλία του ράπερ Travis Scott μέσω του Fortnite.

Διαβάστε επίσης:

Μπλάτερ και Πλατινί παραπέμπονται σε δίκη για απάτη και υπεξαίρεση 1,9 εκατ. ευρώ

ΗΠΑ: «Στοπ» στην πώληση F-16 στην Τουρκία ζητούν 41 βουλευτές του Κογκρέσου

Elon Musk προς ΟΗΕ: «Θα πουλήσω τις μετοχές μου στην Tesla, αν τα λεφτά μου αντιμετωπίσουν την παγκόσμια πείνα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:06