search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:22
MENU CLOSE

Elon Musk προς ΟΗΕ: «Θα πουλήσω τις μετοχές μου στην Tesla, αν τα λεφτά μου αντιμετωπίσουν την παγκόσμια πείνα»

02.11.2021 17:06
elon-musk-new

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή του World Food Program (WFP), David Beasley στο CNN ότι αν κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου,  όπως ο Elon Musk,  έκαναν μία και μόνο πληρωμή,  το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας θα μπορούσε να λυθεί.

Ο δισεκατομμυριούχος σήκωσε το γάντι και προκάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη, λέγοντας πως αν καταφέρουν να αποδείξουν με ποιον τρόπο ακριβώς θα μπορούσαν $6 δισεκατομμύρια να λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας, θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla για να το κάνει. Ωστόσο, απαιτεί να είναι λογιστική απόδειξη ανοιχτού κώδικα ώστε το κοινό να δει ακριβώς πού θα διατεθούν τα χρήματα.

Ο διευθυντής του επισιτιστικού προγράμματος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις  λέγοντας πως ο τίτλος του ρεπορτάζ δεν ήταν ακριβής και πως τα $6 δις όντως δε θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας, αλλά θα αποτρέψουν γεωπολιτικές αστάθειες, μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι στα όρια της πείνας.  Μάλιστα, φάνηκε πρόθυμος να συζητήσει με τον Elon  Musk για να του προτείνει τρόπους δράσης.

Όμως, ο Elon Musk  δεν πτοήθηκε δηλώνοντας με νόημα πως το φως του Ήλιου είναι ένα υπέροχο πράγμα, και επέμεινε να αποδείξει δημόσια με στοιχεία ο Beasley τι ακριβώς προτείνει, «για να δει ο κόσμος πώς ακριβώς ξοδεύονται αυτά τα χρήματα».

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Εισβολή ενόπλων σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 19 νεκροί (Video)

Ααρόν Μπέκ: Πέθανε ο διάσημος ψυχοθεραπευτής του 20ου αιώνα – Ήταν το αντίπαλο δέος του Φρόιντ (Video/Photos)

Ερντογάν: Εκνευρισμός για τα Rafale και τις αμερικανικές βάσεις – Η δημοσκοπική πτώση και οι φήμες για την υγεία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24