search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Tesla: Ο Έλον Μασκ καλείται να καταβάλει αποζημίωση 137 εκατ. δολαρίων σε υπάλληλο ασανσέρ

06.10.2021 09:50
elon_musk_new

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, μετά την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο επιδικάζοντας αποζημίωση 136,9 εκατ. δολαρίων επιδίκασε σε πρώην υπάλληλο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους προϊσταμένους του.

Ο Οούεν Ντίαζ, που είναι μαύρος και χειριζόταν το ασανσέρ του κτιρίου της Tesla, ισχυρίστηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ έκανε τα στραβά μάτια στις ρατσιστικές συμπεριφορές.

Όπως είπε, προϊστάμενοί του του έλεγαν: «Ν…., βιάσου και πάτα το κουμπί» ή «Ν…, βγάλε αυτές τις μπαταρίες από το ασανσέρ».

Οι περισσότεροι υπάλληλοι της Tesla, όπως αναφέρει το Money Review, έχουν υπογράψει συμβόλαια που τους υποχρεώνουν να επιλύουν τυχόν εργασιακές διαφορές μέσω απευθείας συμβιβασμού με την εταιρεία. Ο Ντίαζ ήταν συμβασιούχος, κάτι που σημαίνει ότι δεν δεσμευόταν από τέτοιο συμβόλαιο και έτσι μπόρεσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Δούλεψε για λιγότερο από έναν χρόνο στην Tesla, πριν να αποχωρήσει, την άνοιξη του 2016.

Ο Diaz εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Μασκ δεν επικοινώνησε μαζί του.

«Ο Έλον δεν μου τηλεφώνησε, δεν έστειλε ένα γράμμα, ένα text στο κινητό, ένα μήνυμα από αεροπλάνο στον ουρανό ή δεν έστειλε ένα από αυτά τα διαστημόπλοια για να ζητήσει συγνώμη», είπε.

Πάντως, δημοσίευμα των New York Times είχε αποκαλύψει από το 2018 το περιβάλλον των παρενοχλήσεων και των διακρίσεων που επικρατεί μέσα στην Tesla.

Διαβάστε επίσης:

Νορβηγία: Βρήκαν τα αρχαιότερα ξύλινα πέδιλα σκι, ηλικίας… 1.300 ετών! (video)

Facebook: Από λάθος μας έπεσε η πλατφόρμα – Νέος «πονοκέφαλος» η Φράνσις Χόγκεν

Ρωσίδα ηθοποιός στο Διάστημα για γύρισμα ταινίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01