search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.09.2025 15:52
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έρχονται μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Στις 18.00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη

02.11.2021 14:46
athina_metra_new

Έντονη είναι η ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σε αυτό το δραματικό σκηνικό, η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει από τις 13.00 το μεσημέρι προκειμένου να προχωρήσει σε εισηγήσεις με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι σήμερα θα καταγραφεί νέο μαύρο ρεκόρ, με τα κρούσματα να υπερβαίνουν τα 6.000.

Στις 18.00 αναμένεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να ανακοινώσει τα πιθανά νέα μέτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές.

Εξετάζεται, επίσης, η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι -με δικά τους έξοδα- κάθε εβδομάδα. Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να απαιτούνται δύο test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τρία test για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων.

Κάποιοι μάλιστα ζητούν να επιστρέψει η εστίαση στο προηγούμενο καθεστώς, με την είσοδο στα καταστήματα μόνο των εμβολιασμένων και αυτοί καθήμενοι και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η κρισιμότητα της κατάστασης φαίνεται και από το γεγονός ότι το μεσημέρι της Δευτέρας πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να λάβει μέρος σε σύσκεψη των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης;

Επιμένει ο Πορτοσάλτε για ντελιβεράδες: «Δεν είπα τίποτα περισσότερο από αυτό που ζούμε όλοι» (Video)

Κορωνοϊός-Θωμαΐδης: Να εξετάσουμε ξανά τοπικά lockdown γιατί θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα (Video)

Θεσσαλονίκη: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτισσα (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.09.2025 15:49