search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:09
MENU CLOSE

Aνάρπαστες οι πολυτελείς βίλες στην Ελλάδα από ξένους πολυεκατομμυριούχους

03.11.2021 19:52
Ο χάρτης των ενοικίων για τις εξοχικές κατοικίες στις Κυκλάδες (Πίνακες) - Media

Κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για κατοικίες υψηλού επιπέδου από εκατομμυριούχους του εξωτερικού τόσο στην Αθήνα όσο και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Καταλύτης σε αυτή την εξέλιξη σύμφωνα με τους ειδικούς είναι και η πανδημία, καθώς έχουν αυξηθεί οι παράμετροι των ποιότητας και του ευ ζην στις επιλογές των αγοραστών υψηλότερων εισοδημάτων.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει την Ελλάδα να φιγουράρει πιο ψηλά σε σχέση με το παρελθόν στις λίστες των μεγάλων διεθνών μεσιτικών γραφείων για αναζητήσεις πιο ακριβών ακινήτων, κάτι που αποτυπώνεται στην πράξη το τελευταίο διάστημα και από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται τόσο για μεμονωμένες βίλες αξίας κάποιων… εκατομμυρίων όσο και για πολυτελείς κατοικίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και όχι μόνο.

Οι ηχηρές αγορές

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Παλαιό Ψυχικό πραγματοποιήθηκε εσχάτως αγορά οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων αντί 12,5 εκατ. ευρώ από Κύπριο που διαπραγματεύεται κρυπτονομίσματα.

Ετερη μεγάλη συναλλαγή προήλθε από πλειστηριασμό τράπεζας, ο οποίος κατακυρώθηκε για το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, με τη Γιάννα Αγγελοπούλου να αγοράζει το 700 τ.μ. διαμέρισμα του Μιχάλη Γουλανδρή επί της Βασιλέως Γεωργίου. Στην ίδια οδό, διαμέρισμα πάλι 700 τ.μ., δευτέρου ορόφου, επίσης της οικογένειας Γουλανδρή, αγοράστηκε από εφοπλιστικά κεφάλαια, με τιμή στα 25.000 ευρώ ανά τ.μ. Οι εφοπλιστές είναι ιδιαίτερα κινητικοί και πέραν της γνωστής πλέον στην αγορά τοποθέτησης του κ. Διαμαντή Διαμαντίδη στο συγκρότημα του «Αστέρα» Βουλιαγμένης για τα 10 από τα συνολικά 13 οικόπεδα στην περιοχή, στο real estate επενδύουν και άλλα βαριά ονόματα όχι μόνο στην Αττική αλλά και εκτός.

Στο Πόρτο Χέλι πουλήθηκε μέρος του ιστορικού κτήματος Μαυρολέοντος και ειδικότερα 120 στρέμματα τα οποία και αγόρασε αντί 27 εκατ. ευρώ ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης, ενώ και ο συνήθης ύποπτος στην αγορά ακινήτων, ο εφοπλιστής Προκοπίου, αγοράζει στην Αντίπαρο.

Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Ιόνιο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, όπως άλλωστε και πιο εναλλακτικοί προορισμοί, όπως για παράδειγμα στην Ιο και την Πάτμο, όπου μεγάλες εκτάσεις αγοράζονται στην Πάτμο από Γερμανούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και οι branded κατοικίες στο «Costa Navarino», το εμβληματικό συγκρότημα της Μεσσηνίας που επενδύει συστηματικά, ειδικά την τελευταία τριετία, πέραν του ξενοδοχειακού, και στο οικιστικό κομμάτι, φέρνοντας ήδη από το 2018 τα πρώτα πολυτελή branded διαμερίσματα του ξενοδοχειακού κολοσσού της Marriott στην Ελλάδα με το brand της Westin. Είναι ήδη… sold out οι νέες κατοικίες στο συγκρότημα «Rolling Greens», που πρωτολανσαρίστηκαν εν μέσω πανδημίας, και πλέον επεκτείνει περαιτέρω το οικιστικό κομμάτι της επένδυσης με τις ανακοινώσεις να αναμένονται οσονούπω.

Αντίστοιχα, ένα ακόμη ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι επώνυμες κατοικίες που διαθέτει στην Τζια η υπερπολυτελής One & Only, όπου οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών αντιστοιχούν ήδη σε έσοδα άνω των 50 εκατ. ευρώ, στο project που τρέχει η Kerzner International από κοινού με την Dolphin.

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΚΑ: Μετεξεταστέοι οι 7 στους 10 δικηγόρους και λογιστές στην εκπαίδευση για τις εκκρεμείς συντάξεις

Νέο «Εξοικονομώ»: Ξεκινούν εντός του Νοεμβρίου οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις (Video)

Εφορία: Ποια εισοδήματα γλιτώνουν την εισφορά αλληλεγγύης το 2022

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:07