search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Κλίο Σμίθ: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον απαγωγέα της – Τι «πρόδωσε» τον δράστη (photos/video)

04.11.2021 11:43
cliosmith_aus411

Το χρονικό της εξαφάνισης και το αίσιο τέλος σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τον κόσμο. Την υπόθεση της απαγωγής της «Μαντλίν» της Αυσταλίας, Κλίο Σμιθ.

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι σήμερα πιθανόν να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος ενός 36χρονου άνδρα σχετικά με την εξαφάνιση της τετράχρονης Κλίο από ένα απομακρυσμένο κάμπινγκ, η οποία τελικά βρέθηκε σώα και αβλαβής μέσα σε ένα κλειδωμένο σπίτι έπειτα από 18 ημέρες.

Ο άνδρας αυτός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο για ένα τραύμα που έφερε, αλλά τώρα έχει επιστρέψει στο αστυνομικό τμήμα όπου και ανακρίνεται από την αστυνομία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο ύποπτος για την απαγωγή της Κλίο θεωρείται ότι “ενήργησε μόνος του”, είπε η αστυνομία.

photo ΑΠΕ

“Ακόμη υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει…η έρευνα συνεχίζεται”, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, Ροντ Γουάιλντ.

Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Είχε πάθος με τις κούκλες»

Σύμφωνα με την Daily Mail ο 36χρονος που κρατούσε την Κλίο σε ένα σπίτι-ερείπιο σε σχετικά μικρή απόσταση από το πατρικό της, ήταν παθιασμένος με τις παιδικές κούκλες ενώ παράλληλα φέρεται να είχε δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς σε social media για την «φανταστική οικογένειά» του.

Ο δράστης εμφανίστηκε να έχει αρκετούς λογαριασμούς στα social media στα οποία αναφερόταν με λατρεία στις παιδικές κούκλες Bratz. Σε μια από τις φωτογραφίες, μάλιστα, ο Κέλι εμφανίζεται σε ένα δωμάτιο γεμάτο με παιχνίδια χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν το δωμάτιο αυτό βρίσκεται στο σπίτι στο οποίο κρατούσε για 18 ημέρες την 4χρονη Κλίο.

photo @DailyMail

Αστυνομικοί που ρωτήθηκαν για το πάθος του 36χρονου Κέλι με τις κούκλες και αν τυχόν τις χρησιμοποίησε για να δελεάσει την Κλίο αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο. Σημειώνεται, πάντως, πως όταν οι αστυνομικοί βρήκαν την Κλίο αυτή έπαιζε με παιχνίδια που βρίσκονταν στο δωμάτιο.

Ένα από τα προφίλ που αποδίδονται στον απαγωγέα της «Μαντλίν της Αυστραλίας» φέρεται να ακολουθεί, μάλιστα, και το προφίλ της μητέρας της 4χρονης η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε εκκλήσεις σε όσους ξέρουν κάτι για την τύχη της κόρης της.

Το σπίτι, πάντως, στο οποίο κρατούσε την Κλίο ο 36χρονος Κέλι δεν έχει κανένα εξωτερικό σημάδι ότι μέσα ζούσε κάποιο παιδί καθώς σύμφωνα με φωτογραφίες της Daily Mail Australia, το μόνο που υπάρχει είναι μια σκονισμένη πίσω αυλή γεμάτη με σκουπίδια και άλλα άχρηστα αντικείμενα.

Τον είδαν να αγοράζει πάνες

Επί 18 ολόκληρες ημέρες, οι αυστραλιανές αρχές προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να φτάσουν στα ίχνη του μικρού παιδιού. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης και πολλοί εθελοντές, μιας και η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Cleo είχε συγκλονίσει την Αυστραλία.

Μια πληροφορία που δέχθηκαν την Τρίτη οι αυστραλιανές Αρχές ήταν αυτή που βοήθησε στον εντοπισμό της 4χρονης. Σύμφωνα με την Daily Mail Australia, υπήρχε μια πληροφορία για ένα ύποπτο αυτοκίνητο στο Κάρναρβον και μετά την ταυτοποίηση κάποιων τηλεφωνικών δεδομένων οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι που βρισκόταν κλειδωμένο το παιδί.

Στοιχεία που πρόδωσαν τον φερόμενο δράστη ήταν επίσης τα παιδικά κλάματα που ακούγονταν από το σπίτι του και ότι το τελευταίο διάστημα αγόραζε πάνες. Ο 36χρονος δεν είχε παιδιά και φέρεται να έμενε μόνος του και να είχε μόνο έναν σκύλο.

Οι γείτονες περιέγραψαν τον 36χρονο ως “μοναχικό” που συμπεριφερόταν “περίεργα” τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένου ενός που θυμόταν ότι τον είδε να αγοράζει πάνες σε ένα κοντινό σούπερ μάρκετ, παρόλο που δεν είχε παιδιά.

“Τις προάλλες, νομίζω ότι ήταν Δευτέρα, τον είδαμε στο Woolworths να αγοράζει πάνες, αλλά δεν κάναμε κλικ στο ποιος ήταν ή για ποιο σκοπό τις αγόραζε”, είπε. ‘Μέχρι τώρα.’

Ένας άλλος γείτονας είπε ότι είχε εντοπίσει να συμπεριφέρεται παράξενα τις τελευταίες ημέρες, οδηγώντας με ταχύτητα στους δρόμους με τα σκυλιά του στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου του. “Φερόταν κάπως περίεργα τον τελευταίο καιρό”, είπε ο Henry Dodd στο Nine News.

Οι ντετέκτιβ λένε ότι ο άνδρας δεν ήταν στο σπίτι όταν βρέθηκε η Κλίο, αλλά συνελήφθη σε “μικρή” απόσταση. “Όλα συνέβαλαν. Σίγουρα μας βοήθησαν τα δεδομένα τηλεφώνου”, δήλωσαν αστυνομικοί, ενώ ο Αστυνομικός Επίτροπος Κρις Ντόσον δήλωσε ότι μια πληροφορία οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι και “πολλά ιατροδικαστικά στοιχεία” έδειχναν προς την ίδια κατεύθυνση.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Κλίο Σμιθ εθεάθη τελευταία φορά μέσα στη σκηνή της οικογένειάς της κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου, στο απομακρυσμένο κάμπινγκ Μπλόουχοουλς Σακς στο Μακλίοντ με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες έρευνες από θαλάσσης και από ξηράς, με μπλόκα της αστυνομίας σε δρόμους και με την εξέταση οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Η μητέρα της είχε ξυπνήσει στις 6 το πρωί εκείνης της ημέρας και είχε βρει το φερμουάρ της σκηνής κατεβασμένο και την Κλίο εξαφανισμένη.

Τελικά η μικρή βρέθηκε ασφαλής νωρίς χθες το πρωί όταν η αστυνομία εισέβαλε σε ένα σπίτι στο Κάρναρβον, μια πόλη που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νότια από το κάμπινγκ στη βορειοδυτική ακτή της πολιτείας.

photo ΑΠΕ

Το σπίτι απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το σπίτι της οικογένειας της Κλίο, μετέδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που εισέβαλε στο σπίτι και βρήκε την Κλίο σε ένα από τα δωμάτια. “Την έχουμε. Την έχουμε”, ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Μαρκ Μακ Γκόουαν δήλωσε ότι η Κλίο είναι “ένα πολύ έξυπνο, χαρούμενο, γλυκό κοριτσάκι” και δείχνει ότι μετά τη συνάντηση με την οικογένειά της “προσαρμόστηκε πολύ” αν αναλογιστεί κανείς την δοκιμασία που πέρασε.

Από χθες το χάσταγκ #CleoSmith κυκλοφορεί πολύ στο Twitter μαζί με μια φωτογραφία που ανήρτησε η αστυνομία και δείχνει την Κλίο χαμογελαστή να χαιρετάει από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Η ανάρτηση αυτή έχει συγκεντρώσει σχεδόν 54.000 likes.

Πολλά από τα διάσημα αξιοθέατα του Περθ, της πρωτεύουσας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, φωτίστηκαν χθες το βράδυ με μπλε χρώμα για να ευχαριστήσουν την αστυνομία που συνέβαλε στον εντοπισμό του κοριτσιού.

Πολλοί φοβούνταν ότι οι έρευνες για την ανεύρεσή της θα κατέληγαν σε τραγωδία, αλλά η είδηση του εντοπισμού της προκάλεσε δάκρυα χαράς ακόμη και στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις έρευνες.

Η μητέρα της Κλίο, η Έλι, ανήρτησε στο Instagram ότι “η οικογένειά μας είναι ξανά ολόκληρη”.

Ένας από τους διασώστες της, ο αστυνομικός Κάμερον Μπλέιν, είπε ότι επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας αφού βγήκε από το νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για λίγο η Κλίο, και διαπίστωσε ότι η μικρή τα πάει καλά.

“Ήταν πολύ συγκινητικό να την βλέπεις να παίζει στην αυλή και να είναι ο εαυτός της και μαζί με τους γονείς της”, είπε.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η απαγωγή της δεν ήταν προσχεδιασμένη, αλλά “ευκαιριακή”.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ουρές Καλιφορνέζων για να μυρίσουν το «βρώμικο λουλούδι της Σουμάτρας» (Video/Photo)

Διάστημα: Βρήκαν ίχνη νερού στον πιο μακρινό γαλαξία

Τζεφ Μπέζος: Οι δύο ερωτήσεις που έκανε σε υποψήφια υπάλληλο της Amazon

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:24