search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά εγκρίθηκε χάπι για θεραπεία – Κατασκευάστρια, η Merck

04.11.2021 14:12
merck_new

Το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία χαπιού κατά του κορωνοϊού, το οποίο ανέπτυξαν από κοινού η Merck και η Ridgeback Biotherapeutics, άναψε η Βρετανία.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA) της Βρετανίας, η οποία είναι η πρώτη παγκοσμίως που ενέκρινε το αντιικό χάπι, συνέστησε χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με covid-19 και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Έιδικότερα, η Merck δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.

Το συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη, εκτιμάται ότι ενδέχεται να αλλάξει την πορεία της πανδημίας.

H συγκεκριμένη δραστική ουσία μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ αξιολογούν ακόμα το φάρμακο της Merck, για το οποίο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών τον περασμένο μήνα.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.

Photo: merck.com

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Τι πραγματικά συμβαίνει με την υγεία του; – Παραμένουν οι φήμες παρά την εμφάνισή του (Videos)

ΗΠΑ: Ουρές Καλιφορνέζων για να μυρίσουν το «βρώμικο λουλούδι της Σουμάτρας» (Video/Photo)

Διάστημα: Βρήκαν ίχνη νερού στον πιο μακρινό γαλαξία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24