search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:01
MENU CLOSE

Ξύλο στους πυροσβέστες: Έπνιξαν με χημικά τους «ήρωες των πυρκαγιών» (Photos/Videos)

05.11.2021 18:50
epeisodia765-new

Επεισόδια, χρήση χημικών, προσαγωγές αλλά και μια σοκαριστική καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από χειροβομβίδα κρότου λάμψης συνθέτουν την εικόνα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Μάλιστα, το Σωματείο των Εποχικών Πυροσβεστών αναφέρει στην καταγγελία του ότι ένας συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε ύστερα από βόμβα κρότου –λάμψης που τους πέταξαν τα ΜΑΤ για να διαλύσουν την ειρηνική διαμαρτυρία τους με την οποία ζητούσαν την μονιμοποίησή τους. Εκτός από χημικά και κρότου- λάμψης , επιστρατεύτηκε από την πλευρά της Αστυνομίας και η Αύρα, το ειδικό μηχανοκίνητο όχημα εκτόξευσης νερού.

 Οι συγκεντρωμένοι που ήρθαν στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα αντιδρούν «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ζητώντας την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους. Εξερχόμενα από το κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. «Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας», δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας.

 Ακολούθησε η καταγγελία των εποχικών πυροσβεστών για  τον τραυματισμό του συναδέλφου τους και τα όσα συνέβησαν στην συγκέντρωσή τους.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ» αναφέρουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες στην καταγγελία τους, η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά της αστυνομίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στην παλάμη του χεριού του και χειρουργείται.

 Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πέντε προσαγωγές προχώρησε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι .

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για να μην παρεμποδιστεί η μετακίνηση των πολιτών – ασθενών στα παρακείμενα νοσηλευτικά ιδρύματα (Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ και Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Όπως επισημαίνει η Αστυνομία οι συγκεντρωμένοι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προχώρησαν σε αλλεπάλληλες -τουλάχιστον δέκα- μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Κηφισίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το ειδικό όχημα, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας.

Ωστόσο, η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργεί προανάκριση για τα όσα συνέβησαν στη συγκέντρωση ενώ ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συριζα: Ο Μητσοτάκης αφήνει τους «ήρωες των πυρκαγιών» χωρίς καμία στήριξη

Τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο Μαρούσι προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που τόνισε στην ανακοίνωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους «ήρωες των πυρκαγιών» την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους «ήρωες της πανδημίας». 

Στην αρχή όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη είτε οικονομική είτε σε έμψυχο δυναμικό. Και στο τέλος τους πνίγει και στα χημικά, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν.

Μάλιστα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης που ήταν παρών στην συγκέντρωση δήλωσε:

 «Είδα με τα μάτια μου να χτυπούν με δακρυγόνα, αύρες και χημικά τα παιδιά που με αυτοθυσία έδωσαν το καλοκαίρι τη μάχη στις φωτιές όλης της χώρας. Τα παιδιά στα οποία ο κ. Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια και υποσχόταν προκηρύξεις θέσεων. Τα παιδιά που κινδυνεύουν, για να μη χαθούν ζωές συμπολιτών μας» δίνοντας στη δημοσιότητα και το βίντεο που ακολουθεί.

ΚΚΕ: Απρόκλητη επίθεση των Ματ σε αυτούς που όλο το καλοκαίρι έσβηναν  τις φωτιές

Λάβρος κατά της κυβέρνησης και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών, χτύπησε αυτούς που όλο το καλοκαίρι, με αυτοθυσία, σβήνανε τις φωτιές, εργαζόμενοι με 6μηνες συμβάσεις και τους οποίους στα τέλη του Οκτώβρη απέλυσε, όπως κάνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ότι η πρόσληψη τους είναι άκρως απαραίτητη στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σήμερα, η κυβέρνηση προχώρησε ακόμα παραπέρα χτυπώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστών. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα τους και τους καλεί να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για όλους εκείνους που, ενώ το καλοκαίρι υποκριτικά τους χτυπάνε την πλάτη, μόλις διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, τους αντιμετωπίζουν με καταστολή» καταλήγει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Εφιάλτης» με 6.909 νέα κρούσματα, στους 450 οι διασωληνωμένοι

Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον Ιρακινό που κατηγορείται ως μέλος του ISIS

Λέσβος: Έκλεισε η Μονή Αγίου Ραφαήλ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:59