search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Eurostat: Σχεδόν δύο στους 10 Έλληνες δεν κατάφεραν να ζεσταθούν πέρυσι

05.11.2021 16:19
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης - Τα βήματα και οι δικαιούχοι - Media

Το 17% των Ελλήνων δεν κατάφερε να ζεσταθεί πέρυσι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat όταν οι τιμές στο πετρέλαιο και τα υπόλοιπα καύσιμα ήταν κατά πολύ χαμηλότερες από ότι φέτος.

Έτσι υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι το ποσοστό αυτό αναμένεται να εκτιναχθεί φέτος καθώς οι τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου έχουν πολλαπλασιαστεί και το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι

Με τις τιμές του φυσικού αερίου και του ρεύματος να είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα και το πετρέλαιο θέρμανσης σημαντικά ακριβότερο, μπορεί να φανταστεί κανείς ότι θα εκτιναχθεί αντίστοιχα και το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν θα μπορούν να ζεστάνουν όσο πρέπει τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, to 17% των Ελλήνων δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να ζεσταθούν επαρκώς πέρυσι, ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτό της Ευρωζώνης (8%).

Υψηλότερα ποσοστά είχαν μόνο η Βουλγαρία (27%), η Λιθουανία (23%) και η Κύπρος (21%), ενώ η Πορτογαλία είχε το ίδιο με την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ: Εφάπαξ ενίσχυση 6.000 ευρώ σε τραυματίες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

«Εξοικονομώ 2021»: H «παγίδα» και ο τελικός οδηγός του προγράμματος

Εφορία: Στα χέρια της ΑΑΔΕ λίστες με αδήλωτα εισοδήματα εξωτερικούΠώς φορολογούνται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:50