search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:24
MENU CLOSE

Με δύναμη από τον Βόλο!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2202
4/11/2021
06.11.2021 07:00
volos-argon

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2020-21, ήρθε μία πολύ μεγάλη διάκριση στη δράση F1 in Schools για ένα σχολείο του Βόλου.

 Η ομάδα, που ονομάζεται Argon, δημιουργήθηκε από μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου και του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου, αρχικά κατέλαβε την 5η θέση πανελληνίως.

Το πρόγραμμα

 Το F1 in Schools είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και έχει σκοπό την ενίσχυση της διδασκαλίας των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, (των τεχνών) και των μαθηματικών [STE(A)M]. Υποστηρίζεται από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Τα συγκεκριμένα σχολεία συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεργασία με την ομάδα ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η νέα σχολική χρονιά 2021-2022 ξεκίνησε με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Τον Οκτώβριο η ομάδα πήρε μέρος στους τελικούς για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου όλο το project μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα, έγιναν κάποιες διορθώσεις στο μονοθέσιο, στις ρόδες, την αεροτομή και στη βελτίωση της αεροδυναμικής και προκρίθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα διεξαχθεί στην Αγγλία τον Μάιο η τον Ιούνιο 2022.

Η ομάδα Argon βραβεύτηκε με δύο βραβεία, ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα και ως καλύτερη ομάδα Γυμνασίου.

Η ψυχή της ομάδας

 «Μεγάλη μου τιμή και πολύ υπερήφανη ως διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου για τους μαθητές μου και για τη συμμετοχή μου σε αυτό το project», δήλωσε η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου Νίκη Χατζηκυριάκου και όλοι μας συμφωνούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Πολύτιμη η συνεργασία και βοήθεια σε κάθε πρόβλημα των καθηγητών του σχολείου, του φυσικού Γιάννη Τσαρτσάλη, του μαθηματικού υποδιευθυντή Κώστα Καλατζή και του υπεύθυνου της ομάδας ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργου Πρώια. «Πραγματικά τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, με εβδομαδιαίες συναντήσεις που διαρκούσαν πολλές φορές και τρεις ώρες. Πάνω απ’ όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι οι μεγάλοι ήρωες, που έφτασαν τόσο ψηλά, να εκπροσωπήσουν την πόλη τους, τα σχολεία τους, την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πρώιας.

Διαβάστε επίσης:

Οι αναπηρίες γεννούν δημιουργίες…

Η Σοφία του Χρηστομάνου…

 «Με την Τέχνη λέω ‘‘όχι’’ στην έμφυλη βία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15