search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:01
MENU CLOSE

Υποβρύχιο «USS Connecticut»: «Έπεσαν κεφάλια» για την υποθαλάσσια σύγκρουση (Video)

07.11.2021 11:38
USS Connecticut_new

Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «USS Connecticut», συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο», ενώ περιπολούσε στη Νότια Σινική Θάλασσα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας διεκδικεί σήμερα η Κίνα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «το USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου ενώ πλοηγείτο, έχοντας καταδυθεί, στα διεθνή ύδατα στην Περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, «δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός», ενώ διευκρινίστηκε αργότερα πως το υποβρύχιο συγκρούστηκε με υποθαλάσσιο βουνό.

Το σοβαρό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να «πέσουν κεφάλια», με τον ύπαρχο και έναν υπαξιωματικό, να απομακρύνονται από τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του 7ου Στόλου, «η ορθή κρίση, η συνετή λήψη αποφάσεων και τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών στον σχεδιασμό πλοήγησης, η σωστή εκτέλεση των καθηκόντων της ομάδας παρακολούθησης και διαχείρισης κινδύνου, θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το περιστατικό».

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία Πομπέο: Πάντα ανησυχούσα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Κορωνοϊός: «Παράθυρο» Γεωργιάδη για τοπικά lockdown και περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

Κιούμπρικ: Το Πορτοκάλι του, που πάντα θα μας… Κουρδίζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:58