search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:51
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πάνω από 7.000 κρούσματα αναμένονται σήμερα

08.11.2021 16:19
kovid-new-0121

Πάνω από 7.000 κρούσματα κορωνοϊού αναμένονται για ακόμα μια ημέρα, μετά και τους υψηλούς δείκτες της πανδημίας της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επιστήμονες πάντως κρούουν εδώ και μέρες «καμπανάκι κινδύνου» καθώς κάνουν λόγο ακόμα και για 10.000 κρούσματα τη μέρα, τη στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας ασφυκτιά.

Συγκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τους 1.300 αγγίζουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, με τους 177 να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, μόνιμες και προσωρινές που έχουν αναπτυχθεί σε αίθουσες ανάνηψης και άλλους χώρους των νοσοκομείων.

Για νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου έκανε λόγο για την εφημερία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Δραματική η νύχτα με την εφημερία στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”. Ειλικρινά οι γιατροί μου είπαν ότι έζησαν τη νύχτα του “Αγίου Βαρθολομαίου”. Εξαντλήσαμε τα δικά μας ράντζα και πήραμε δανεικά από το “Σωτηρία”. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τους ασθενείς, να βρούμε ράντζο για να τους βάλουμε. Ήταν αναμενόμενο, το περιμέναμε ότι θα συμβεί αυτή η εξέλιξη» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Στην Αττική υπάρχει μία ήπια αυξητική τάση της τάξης του 10-15% τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι αν αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρχει συνωστισμός στις κλινικές. Για λόγους διαχείρισης, τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να παραχωρούν κλινικές για γενικά περιστατικά, ώστε να νοσηλεύονται σε αυτές περιστατικά Covid, όπως είχε συμβεί και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, στην Αττική νοσηλεύονται περισσότεροι από 1.100 ασθενείς, με τους 190 να είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Διαβάστε επίσης:

Νέο τροχαίο έξω από τη Βουλή: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από ταξί (video)

Κορωνοϊός: Πώς θα μπαίνουμε από σήμερα σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες

Κορωνοϊός-Παγώνη: Το «Γεννηματάς» έζησε τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου – Πάμε άμεσα στα 10.000 κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50