search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:30
MENU CLOSE

Marquee TV – Έρχεται το Netflix των Τεχνών

10.11.2021 16:42
MARQUEE TV 5

Το λυρικό θέατρο, παραγωγές κλασικού αλλά και σύγχρονου χορού, θεατρικές παραγωγές του κλασικού δραματολογίου, σύγχρονα έργα, παραγωγές του εμβληματικού Βασιλικού Θεατρικού Οργανισμού Σέξπιρ (Royal Shakespeare Company), του επίσης σημαντικού Classic Spring Theatre Company που έχει καλλιτεχνικό διευθυντή τον δραστήριο Ντόμινικ Ντρόμγκουλ, συναυλίες με έργα κλασικών μουσουργών από καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως η Royal Opera House, αλλά και σύγχρονων δημιουργών, παραγωγές ειδικά για παιδιά, είναι μερικές μόνον κατηγορίες της νέας συνδρομητική πλατφόρμας Marquee TV (https://welcome.marquee.tv ), το παγκόσμιο λανσάρισμα της οποίας ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς από τους στρατηγικούς επενδυτές της, τον μιντιακό κολοσσό τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ UnitedGroup , μητρική εταιρία της Nova και τον επίσης διεθνή όμιλο ΜΜΕ ViasatWorld.

H ευκαιρία της πανδημίας

Η Marquee TV, στην οποία οι Financial Times απέδωσαν το χαρακτηρισμό «Netflix των Τεχνών», αποτελεί την κορυφαία στον κόσμο υπηρεσία streaming για τις Τέχνες του θεάματος και έχει συνδρομητές σε περισσότερες από 100 χώρες.

Αυτό δεν συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη. Επιταχυντής της ανάπτυξής της λειτούργησε η πανδημία.

Στη διάρκεια των lockdown, η Marquee TV εξελίχθηκε στην πιο δημοφιλή εφαρμογή για τους λάτρεις των παραστασιακών τεχνών, παράλληλα έγινε ο καλύτερος συνεργάτης των πάσης φύσεως καλλιτεχνικών οργανισμών που αναζητούσαν επαφή με το κοινό τους μέσω του διαδικτύου.

Έρευνα έδειξε ότι το 60% του φιλότεχνων απέκτησε τη συνήθεια να παρακολουθεί παραστάσεις μέσω διαδικτύου με τη συντριπτική πλειοψηφία τους μάλιστα (90%) να εξακολουθεί να παρακολουθούν παραστάσεις online ακόμα και τώρα που ξεκίνησαν και πάλι οι ζωντανές εκδηλώσεις.

Μέχρι τώρα η εξειδικευμένη συνδρομητική πλατφόρμα (με ετήσια συνδρομή στα 55,99 ευρώ ή 7,99 ευρώ το πρωτο δίμηνο και 3,89 ευρώ στη συνέχεια) έχει επιτελέσει το σκοπό της: να συνδέσει δηλαδή την παγκόσμια κοινότητα με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Αξιοποιεί το momentum

Μέσα στην προηγούμενη διετία οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming που εστιάζουν σε συγκεκριμένα κοινά ή προσφέρουν εξειδικευμένο περιεχόμενο αναπτύχθηκαν σχεδόν δυο φορές πιο γρήγορα συγκριτικά με πλατφόρμες γενικής στόχευσης και περιεχομένου.

Καθώς η αγορά συνδρομητικών υπηρεσιών streaming εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί στα 116,9 δισ. ευρώ εως το 2025 και την ίδια χρονική στιγμή αρχίζει η μετάβαση των εικαστικών τεχνών στην ψηφιακή εποχή μόλις αρχίζει, οικονομικοί αναλυτές και παρατηρητές της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, θεωρούν πως καλύτερο momentum για την Marquee TV δεν θα μπορούσε να υπάρξει διότι θα μπορεί να αξιοποιήσει τις δύο προκλήσεις που σχηματίζονται.

Επένδυση εκατομμυρίων για είσοδο στις OTT

Οι δύο στρατηγικοί εταίροι ανακοίνωσαν, χθες, Τρίτη 9 Νοεμβρίου, την επένδυση σε πρώτη φάση 7,8 εκατ. ευρώ , στην συνδρομητική πλατφόρμα streaming υπηρεσιών πολιτιστικού περιεχομένου για να επισπευσθούν οι διαδικασίες αναβάθμισης της και το λανσάρισμά της σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτή τη στιγμή διαθέσιμη η streaming υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε εφαρμογές iOS και Android apps, Apple TV, Android TV, Amazon Fire, Comcast X1, Cox, Roku, και Samsung.

Η Marquee TV, εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε μεγάλες πλατφόρμες ( λογικά η Nova είναι ανάμεσα τους) σε όλο τον κόσμο και θα αναβαθμίσει τις εφαρμογές της με νέα χαρακτηριστικά, τηρώντας την υπόσχεσή της να γίνει ο απόλυτος σύντροφος των Τεχνών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυξήσαμε το κεφάλαιό μας με τη βοήθεια όχι ενός, αλλά δύο εξαιρετικών στρατηγικών επενδυτών. Η United Group και η Viasat World είναι δύο επιχειρηματικοί οργανισμοί που κατανοούν τι χρειάζεται για να επιτύχει κανείς στον σημερινό κόσμο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης.

Με την υποστήριξή τους, είμαι βέβαιος ότι θα επιταχύνουμε το όραμά μας να φέρουμε το υπέροχο δώρο των τεχνών του θεάματος σε κοινό από όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Marquee TV, Σάιμον Γουόκερ (πρώην επιτελεικό στέλεχος του BBC).

«Οι τέχνες και ο πολιτισμός αποτελούν από τα είδη περιεχομένου, που απευθύνονται σε συγκεκριμένα κοινά (vertical content) και έχουν παραμείνει μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτα. Η Marquee TV έχει θέσει τα θεμέλια για ένα brand που μπορεί να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία ανοίγοντας μία σημαντική αγορά.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Σάιμον και την ομάδα του, για να υπηρετήσουμε αυτό το εξαιρετικά πολύτιμο κοινό, το οποίο έως τώρα δεν είχε λάβει τη δέουσα προσοχή», σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της United Βικτόρια Μπόκλαγκ ενώ η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Viasat World, Ιρίνα Γκόφμαν εξήρε το πάθος της ομάδας της Marquee TV για τις Τέχνες και τις προοπτικές που ανάπτυξης και διείσδυσης στην παγκόσμια κοινότητας κάνοντας λόγο για κοινό όραμα: «Να δημιουργήσουμε ψηφιακό περιεχόμενο μεγάλης κλίμακας, για όποιον αγαπά τις τέχνες και ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό, οπουδήποτε στον κόσμο.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς και διαχειριστές περιεχομένου στην Ευρώπη, βρισκόμαστε σε ιδανική θέση για να υποστηρίξουμε την επόμενη φάση ανάπτυξης μέσω συνεργασιών με ταλαντούχους καλλιτέχνες, κορυφαίους διεθνείς καλλιτεχνικούς φορείς, καθώς και μεγάλες εταιρείες διανομής».

Παραγωγές υψηλής αισθητικής και κορυφαίες συνεργασίες

Το περιεχόμενο της Marquee TV για την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα 2021 περιλαμβάνει 50 νέες παραγωγές από ορχηστρικά σύνολα, παραγωγές όπερας και χορού, ειδικές εκδηλώσεις και εξειδικευμένες ταινίες κατ’ αποκλειστικότητα.

Η Marquee TV αξιοποιεί τις μακρόχρονες συνεργασίες της με οργανισμούς, όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, το Μπαλέτο της Σκοτίας και το Φεστιβάλ Ταινιών Χορού του Σαν Φρανσίσκο, ενώ παρουσιάζει για πρώτη φορά και αποκλειστικό περιεχόμενο από την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου και το Τεάτρο Ρεάλ, αλλά και πολλές παραστάσεις από την Όπερα της Αυστραλίας και το Αυστραλιανό Μπαλέτο.

Διαβάστε επίσης:

Χυδαία επίθεση Τσιάρτα στην Ολλανδή δημοσιογράφο – Την αποκάλεσε «γριά Ολλανδέζα»

Ο Ερντογάν έκανε μήνυση στη «Δημοκρατία» – Ζητά φυλάκιση 4 Ελλήνων δημοσιογράφων

Εύα Μπουντούρη: Η μοιραία επέμβαση και η τραγική κατάληξη για τη ραδιοφωνική παραγωγό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:28