search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:47
MENU CLOSE

Τροπολογία: Εν ενεργεία δικαστικοί θα μπορούν να αποσπαστούν στην κυβέρνηση

10.11.2021 21:41
vouli-new

Στην κυβέρνηση με απόσπαση θα μπορούν να βρεθούν εν ενεργεία δικαστικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τροπολογίαπροσθήκη του υπουργείου Δικαιοσύνης που φέρει τις υπογραφές των Παναγιώτη Πικραμμένου, Χρήστου Σταϊκούρα, Κωνσταντίνου Τσιάρα, Μάκη Βορίδη, Θεόδωρου Σκυλακάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με την τροπολογία, δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να αποσπαστούν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την εκτέλεση νομοπαρασκευαστικών έργων, καθώς και καθηκόντων σχετικών με την εκπαίδευση των δικαστικών λειτουργών, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, για διάστημα ενός έτους, με δυνατότητα ισόχρονων παρατάσεων.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία προσθήκη του σχεδίου νόμου με τίτλο «Τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα, του κώδικα ποινικής δικονομίας και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης», το άρθρο 5 αναφέρει τα εξής:

«Δικαστικοί λειτουργοί με βαθμό: εφέτη των πολιτικών και ποινικών και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, παρέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντεισαγγελέα εφετών και ανωτέρων, καθώς και δικαστικοί λειτουργοί της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, είναι δυνατόν να αποσπαστούν στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από απόφαση του οικείου ανώτατου δικαστικού συμβουλίου. Η απόσπαση αυτή γίνεται για την εκτέλεση νομοπαρασκευαστικών έργων, καθώς και καθηκόντων σχετικών με την εκπαίδευση των δικαστικών λειτουργών, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, και διαρκεί για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, με δυνατότητα ισόχρονων παρατάσεων.».

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Συνελήφθη η Ντιαλό της PSG για εντολή επίθεσης σε συμπαίκτριά της (Photos)

Ολλανδή δημοσιογράφος: Λατρεύω τους Έλληνες, αν ήμουν στην Τουρκία θα πολεμούσα τον Ερντογάν (Video)

Κορωνοϊός: Χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες νεκροί ημερησίως, ΕΣΥ υπό κατάρρευση (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:47