search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτοί είναι οι νέοι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων

18.11.2021 16:18
Panelladikes-new (2)

Τους νέους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι συντελεστές βαρύτητας αφορούν τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικώς σε Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο, καθώς και τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι «σύμφωνα με τον Νόμο 4777/2021 (Α΄25) ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα εκφράζεται σε ποσοστό επί τοις εκατό (%) και δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 20%. Το άθροισμα των συντελεστών αποδίδει το 100%.»

«Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται στο ειδικό μάθημα ή τις πρακτικές δοκιμασίες είναι είτε 10% είτε 20%. Οι Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ένα (1) ή δύο (2) ειδικά μαθήματα με επιλογή των υποψηφίων μεταξύ περισσοτέρων, αποδίδουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας σε όλα τα ειδικά μαθήματα επιλογής, ο οποίος είναι είτε 10% είτε 20%. Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, στις οποίες εξετάζονται δύο (2) ειδικά μαθήματα το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας που τους αποδίδονται είναι το 20% και το ποσοστό που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα ειδικά μαθήματα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 8%. Τα ποσοστά που αποδίδουν τα ειδικά μαθήματα προστίθενται στο 100% που αποδίδουν τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα», σημειώνεται.

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση για τους συντελεστές βαρύτητας στα Γενικά Λύκεια

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση για τους συντελεστές βαρύτητας στα ΕΠΑΛ.

Διαβάστε επίσης:
Πτώση F-16 στην Ανδραβίδα – Σώος ο πιλότος (Video)

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Νέα στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ την Παρασκευή

Νίκος Αντωνιάδης: Συνελήφθη ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:31