search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:44
MENU CLOSE

Ανησυχία για ριάλιτι και σόου πριν καν αρχίσουν

19.11.2021 14:51
TV_CASTING_NEW

Έντονο σκεπτικισμό έχουν προκαλέσει για διαφορετικούς λόγους σε Ant1,  Star και ΣΚΑΪ οι επικείμενοι προγραμματισμοί των παραγωγών «Ελλάδα έχεις ταλέντο», «MasterChef» και «Survivor».

Η ανησυχία κατ’ αρχήν εδράζεται στα τηλεοπτικά ναυάγια της φετινής σεζόν. Αλλιώς περίμεναν να πάνε τα πράγματα στα ριάλιτι «Top Chef», «Game of Chefs», «Big brother», «Τhe bachelor», αλλιώς εξελίχθηκαν.

Το μαγειρικό ριάλιτι του Σκάι κούνησε μαντήλι με συνοπτικές διαδικασίες. Τα υπόλοιπα πορεύονται, κουτσά στραβά, διότι από πίσω υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες. Και δεν είναι να παίζει κάποιος με τέτοια.

Οι τηλεθεατές απέρριψαν, όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων, παραγωγές στις οποίες «επένδυσαν» τα κανάλια που τις έβαλαν στα προγράμματα τους και έπρεπε να τις υποστηρίξουν. 

Σχεδιασμοί και προβληματισμοί

Στον Αντ1  ακούγεται ότι υπάρχει προβληματισμός με το υλικό που συγκεντρώνεται για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Το σόου «μπαίνει και βγαίνει» στα χαρτιά σχεδιασμών του σταθμού.

Πολλά από τα ταλέντα που δήλωσαν συμμετοχή φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο… ταλέντα, όσο ίσως ήθελαν, οι αρμόδιοι παραγωγής και καναλιού. Ψάχνουν και ψάχνονται.

Θρυλείται επίσης ότι στελέχη ψηλά στην διοικητική πυραμίδα επανεκτίμησαν τις επιλογές που έκαναν για τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής, όμως είναι αργά πιά.

Μια ανησυχία και εξαιτίας του ορυμαγδού μαγειρικών προγραμμάτων, είχε αναπτυχθεί στο Star για το «MasterChef». Ο προβληματισμός που διατυπώθηκε αφορούσε κυρίως στο ενδεχόμενο η υποδοχή των τηλεθεατών να είναι κατώτερη από εκείνη που θα ήθελαν στο κανάλι για το ριάλιτι- βαρύ πυροβολικό του, συνεκτιμώντας και το «Βατερλώ» των μαγειρικών ριάλιτι που υπέστη ο ανταγωνισμός. Η σκέψη να μην βγει στον αέρα το «MasterChef» αποσύρθηκε σχεδόν ακαριαία.

To μαγειρικό ριάλιτι του Star είναι δρομολογημένο και θα αρχίσουν να προβάλλονται τα επεισόδια του όπως ακριβώς έχει εξ αρχής σχεδιαστεί.

Στα μέσα της εβδομάδας άλλωστε επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον σκηνοθέτη Κώστα Τριπύλα και τιμ της παραγωγής από τα εκεί γυρίσματα, αλλά και πριν μερικές ώρες ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με ανάρτηση του στο Instagram από το πλατώ όπου διεξάγονται οι «κουζινομαχίες» είχε δώσει το στίγμα με την λέξη «οσονούπω».

Διορθωτικές κινήσεις επίσης γίνονται για να «τραβήξει» καλύτερα το «Dancing with the Stars».

Αβέβαιο είναι, όπως λέγεται, το μέλλον για την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν του ριάλιτι δημοπρασιών το οποίο «πατά» στο «Auction Kings» του Discovery Channel σε παραγωγή της Authentic Entertainment. 

Το σκεπτικό του συγκεκριμένου ριάλιτι θέλει να παίρνουν μέρος άνθρωποι που επιθυμούν να πουλήσουν κάποιο έπιπλο αντίκα ή κάποιο κειμήλιο που έχουν στο σπίτι τους και θεωρούν ότι μπορεί να πιάσει καλά χρήματα.

Στην εκπομπή μετέχουν ειδικοί που αποτιμούν κάθε αντικείμενο και συμβουλεύουν τους παίκτες πώς να το «πουλήσουν», ενώ στη συνέχεια αρχίζει η δημοπρασία όπου επαγγελματίες αγοραστές «χτυπούν» το εκάστοτε αντικείμενο με αλλεπάλληλες προσφορές μέχρι να το κατοχυρώσουν.

Στο Σκάι και την παραγωγή του «Survivor» κάνουν- λένε ζηλόφθονοι- θυσία μια φορά την εβδομάδα δόντια παγκολίνου και λέπια έφηβου καρχαρία για να έχει καλή τηλεθέαση το ριάλιτι δήθεν επιβίωσης, όταν αρχίσει να προβάλλεται. Υπερβολές.

Γίνονται όμως κινήσεις για να εξασφαλίσουν συμμετοχή γνωστών ανθρώπων, καθένας στον τομέα του. Όμως βαρόμετρο είναι οι χαρακτήρες χάρη στους οποίους θα μπορέσει να «συνδεθεί» ο τηλεθεατής μαζί τους. Αλλιώς στα γρήγορα ο κόσμος «θα ρίξει μαύρο στον Μαυρογιαλούρο».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Αρναούτογλου: «Έχω πάρα πολλά κιλά και αυτό είναι πολύ κακό για μένα, σκέφτομαι αν θα συμβεί κάτι άσχημο» (Video)

Εκπομπές podcast αρχίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Τηλεθέαση Top 10 17/11/2021: Τα τηλεπαιχνίδια έχουν «ρεύμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:42