search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:24
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alco: Συντριπτικό «ναι» υπέρ του rapid test για ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ και εκκλησίες

22.11.2021 20:54
super-market-new-012

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας από την κυβέρνηση, ενώ ζητούν αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άνοδο παρουσιάζει το ΚΙΝΑΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε μια σειρά από ερωτήματα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», θετικά απαντά το 35% και αρνητικά το 54%.

Για το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών έχουν βοηθήσει το το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

«Ψαλίδισμα» της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση στα ποσοστά τους, ενώ κάτω από τις δέκα μονάδες είναι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα και η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019.

Από τη φθορά των δυο κομμάτων φαίνεται πως επωφελείται το ΚΙΝΑΛ που βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου  η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

Πάντως, παρά την πτώση του ποσοστού της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται σε δημοτικότητα με ποσοστό 37%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση για τον ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για την διαχείριση της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% έναντι μόλις 19% του Αλέξη Τσίπρα. Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Α. Τσίπρα με 37% έναντι 22%.

Ντέρμπι στο ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, αναμένεται να είναι ντέρμπι ανάμεσα σε τρεις σύμφωνα με την Alco.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται ως προς την καταλληλότητα με βραχεία κεφαλή του Ανδρέα Λοβέρδου ενώ τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33% και ο Ανδρέας Λοβέρδος το 32%. Τρίτος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους ζητούν οι πολίτες

Την ίδια στιγμή, αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σουπερμάρκετ. Για τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ στο σούπερ μάρκετ το ποσοστό φτάνει το 62%.

Διαβάστε επίσης:

Είναι γεγονός: Παραγωγή ελαιόλαδου από την Αρχαία Ολυμπία – Αυτό είναι το μπουκάλι (Photo)

Μητροπολίτης Δωδώνης κατά «ψεκασμένων»: «Να πάνε σε μία εκκλησία να πιάσουν ένα καλώδιο με ρεύμα, να δούμε αν θα σωθούν» (video)

Κορωνοϊός: Ποινική δίωξη για τον «δικηγόρο των αντιεμβολιαστών» – Κατηγορείται για διασπορά fake news

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:20