search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

22.11.2021 17:02
mitsotakis765-new

Με επίθεση εφ όλης της ύλης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσε την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε ο ίδιος για υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμΕΑ, δεν δίστασε να «πυροβολήσει» σε υψηλούς τόνους την αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat σχετικά με την πορεία της οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, εξήγησε ότι υπάρχει αύξηση τιμών στην Ελλάδα, επειδή είχαμε και μεγάλο αποπληθωρισμό, και ότι η απότομη ανάπτυξη επέφερε και αύξηση τιμών, ωστόσο εκτίμησε και πάλι ότι το φαινόμενο είναι παροδικό.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η ανεργία δεν παρουσίασε αποκλιμάκωση, και, παρεμπιπτόντως, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα να σχολιάσουν την «απρεπέστατη» εμφάνιση Σάντσεθ με τον Ερντογάν. Παράλληλα, επέστρεψε στην επίθεση για την οικονομία, λέγοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να της δώσουμε αυτά που της πήρατε». Σημείωσε, δε, ότι «η καλύτερη απάντηση στα περί ταξικής μονομέρειας είναι η δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας λόγω επενδύσεων».

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε αναλυτική αναφορά στη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίησή της, λέγοντας ότι εκαι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι θα πουλήσετε μερίδιο της επιχείρησης, και σημειώνοντας με νόημα ότι «επί δικών σας ημερών δεν θα ήταν επιχείρηση, αν είχε χρεοκοπήσει». Τόνισε ότι με το 34% που διατηρεί το κράτος ελέγχει απόλυτα τη ΔΕΗ και σημείωσε ότι στους λογαριασμούς υπάρχει έκπτωση ενέργειας που η ΔΕΗ την κάνει ακριβώς επειδή έχει τη δυνατότητα να της κάνει.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι δραστήρια, χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και κάνει πολλούς ελέγχους. Όσον αφορά στο κόστος της ενέργειας, τόνισε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει πρωτίστως τα νοικοκυριά και εν συνεχεία τις επιχειρήσεις, ενώ στις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ περί «ντιλ», σε πολύ έντονος ύφος και απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα είπε ότι «δεν το λέτε πρώτη φορά, τα πολύ σκληρά τα λέτε όταν δεν είμαι στην αίθουσα, απειλήσατε τον υπουργό για το Κέντρο στην Καλαμάτα, απειλές σε αυτή την κυβέρνηση δεν περνάνε πια, και να τα πείτε τώρα κανείς δεν θα σας πιστέψει γιατί κανείς δεν θα πιστέψει ότι θα κερδίσετε τις εκλογές, δεν θα απειλείτε υπηρεσιακούς». Είπε, δε, ότι «εμείς έχουμε κάνει ένα μόνο ντιλ, τη συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό και προς στιγμήν είναι και οι δύο ικανοποιημένοι».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για ακρίβεια και ΔΕΗ: Στήριξη στα ολιγοπώλια και deals σε βάρος των καταναλωτών

Βουλή (Live) – Μητσοτάκης: 250 ευρώ στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους για την ακρίβεια – Μπόνους σε υγειονομικούς

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης απευθύνεται σε άλλο λαό, άλλη χώρα, άλλη κοινωνία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15