search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:40
MENU CLOSE

Η πιο ακριβή σειρά της σεζόν

22.11.2021 18:28
papakaliatis-new

Σε γνώριμα μέρη για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, συνυφασμένη με αναμνήσεις και βιώματα, εκτυλίσσεται η σειρά «Ο Δάσκαλος» που έγραψε και σκηνοθετεί ο ίδιος.

Για τα επεισόδια της σειράς πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα σε Αθήνα, Κέρκυρα και Παξούς.

Στη νέα τηλεοπτική πρόταση του η πλοκή είναι σε διάλογο με την πραγματικότητα.

Ο γεννημένος το 1975 ηθοποιός και σκηνοθέτης εντάσσει την πλοκή της σειράς χρονικά μέσα στην πανδημία.

Άλλωστε και στις προηγούμενες δύο προτάσεις του την κινηματογραφική «Ένας άλλος κόσμος» (2015) και «Αν»(2012) «έδειξε» τους ήρωες στις συνθληπτικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της έξαρσης του φασισμού στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά θέτει την πλοκή της ιστορίας του μέσα στην πανδημία. «Κοιτά» τους χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει και τις συμπεριφορές που αναπτύσσονται υπο το πέπλο του «αόρατου εχθρού». Και κάτω από αυτές τις συνθήκες (με μάσκες, με τήρηση υγειονομικών πρωτόκολων) πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα.

Το στορι και το κόστος

Ένας δάσκαλος μουσικής ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Μια παραγωγή υψηλής αισθητικής και απαιτητικών προδιαγραφών ο «Δάσκαλος» στοιχεία που αποτυπώνονται και στο κόστος παραγωγής.

Θρυλείται ότι η σειρά είναι η ακριβότερη της σεζόν. Το κόστος παραγωγής συνολικά πιθανόν να το κατέχει η σειρά «Άγριες μέλισσες», λόγω πλήθους επεισοδίων, ωστόσο ο «Δάσκαλος» του Παπακαλιάτη κατέχει τα σκήπτρα στο κόστος επεισοδίου.

Η νέα σειρά του Mega  έχει μέσο κόστος επεισοδίου 257.618 ευρώ ενώ στη δεύτερη θέση με κόστος 169.000 ευρώ έχει η σειρά «Το αύριο μας ανήκει» (επίσης του Mega), σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας) που αναρτώνται στη Διαύγεια.

Οι «Άγριες Μέλισσες» έχουν κόστος ανά επεισόδιο γύρω στις 50.000 ευρώ (το επεισόδιο) αλλά συνολικό προϋπολογισμό να φτάνει τα 7.301.280 ευρώ.

Από την πλευρά της κρατικής ΕΡΤ η σειρά με το υψηλότερο κόστος ανά επεισόδιο είναι η «Καρτ Ποστάλ», με 127.886 ευρώ ανα επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης:
Big Brother: Αναστάτωση μετά την αποχώρηση του Νάσου (Photos/Video)

Ζέτα Μακρυπούλια-Γιώργος Λιάγκας: Στα «μαχαίρια» οι δύο παρουσιαστές του ANT1

Αθήνα 9.84: Αφιέρωμα- καμπάνια κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:38