search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:19
MENU CLOSE

Κορωνοϊος: Συνεδρίαση της επιτροπής για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα – Στο τραπέζι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

26.11.2021 13:44
aerodromio_new

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 2 μ.μ. έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων θα συζητήσει το ενδεχόμενο ανάγκης ταξιδιωτικών οδηγιών και περιορισμών για χώρες της Νότιας Αφρικής.

Την ίδια ώρα, παγκόσμιος είναι ήδη ο συναγερμός έχει σημάνει η νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα.

Πρόκειται για μία παραλλαγή η οποία έχει τουλάχιστον 32 μεταλλάξεις και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως έχει μια βασική διαφορά από το αρχικό στέλεχος, στο οποίο βασίστηκαν όλα τα εμβόλια.

Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ενώ ακολούθησαν Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Τσεχία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Ινδία, Ταϊβάν και Νέα Ζηλανδία.

Παράλληλα, έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με βασικό θέμα την νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Ο διευθυντής του Κέντρου Αντιμετώπισης Επιδημιών στη Νότια Αφρική, Τούλιο ντε Ολιβέιρα δήλωσε στους Financial Times ότι «ανησυχεί» και ότι είχε συζητήσει για τη νέα παραλλαγή με αξιωματούχους του ΠΟΥ, οι οποίοι αποφάσισαν να καλέσουν την έκτακτη συνάντηση.

Και στην Ελλάδα, έκδηλη είναι ήδη η ανησυχία των ειδικών.

Σε ανάρτησή του ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει ότι «και σε πολλές άλλες περιπτώσεις είχαμε ανησυχήσει πολύ αλλά τελικά, με εξαίρεση των ‘Αλφα και Δέλτα παραλλαγών, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όποτε αν η νέα παραλλαγή είναι λίγο πιο επικίνδυνη αλλά λιγότερο μεταδοτική από τη Δέλτα, τότε ίσως να μην υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα».

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρει ότι πράγματι «υπάρχει ανησυχία διεθνώς για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που την αποκαλούν παραλλαγή Μποτσουάνα, μέχρι να μετονομαστεί και να της αποδοθεί ελληνικό γράμμα. Είναι λάθος βέβαια να την αποκαλούμε παραλλαγή Μποτσουάνα, γιατί ναι μεν η ύπαρξή της ταυτοποιήθηκε στην Μποτσουάνα, αλλά η παραλλαγή μπορεί να ξεκίνησε σε άλλη αφρικανική χώρα».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Στο σκαμνί 20 αρνητές για διασπορά fake news

Άλιμος: Παιδάκι 1,5 έτους περιπλανιόταν φοβισμένο, μόνο του, στο δρόμο

Παγώνη: Τα τακτικά χειρουργεία θα γίνουν κανονικά – Δεν θα ισχύσει το 80% (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:17