search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:36
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Η ΕΕ αποφάσισε επισήμως να αναστείλει τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική

26.11.2021 19:38
koronoios-bretania-aerodromio

Στην απόφαση να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης της Μποτσουάνα συμφώνησαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε η σλοβενική προεδρία.

Σε ανάρτηση στο Twitter η σλοβενική προεδρία ανέφερε ότι επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη Νότια Αφρική.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση στο Twitter της Εκπροσώπου της Επιτροπής, Ντάνα Σπινάντ.

«Τα κράτη μέλη συμφώνησαν να εισάγουν γρήγορα περιορισμούς σε όλα τα ταξίδια στην ΕΕ από 7 χώρες στην περιοχή της νότιας Αφρικής – Μποτσουάνα, Σουαζιλάνδη, Λεσότο, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε. Τα τεστ, η καραντίνα και ο εντοπισμός επαφών για τους εισερχόμενους επιβάτες είναι σημαντικά», αναφέρει η κ. Σπινάντ.

Την ίδια ώρα και η Ρωσία εισάγει περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια για τους αλλοδαπούς από ορισμένες αφρικανικές χώρες καθώς και από το Χονγκ Κονγκ για να ανακόψει τη διασπορά της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Η ομάδα κρούσης για τον κορωνοϊό της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ στις 28 Νοεμβρίου. Επισήμανε επίσης ότι η νέα παραλλαγή, που ονομάζεται B.1.1.529, δεν έχει εντοπιστεί στη Ρωσία.

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο αντέδρασαν σημαίνοντας συναγερμό στη νέα παραλλαγή, που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία είναι μεταξύ αυτών που υιοθέτησαν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η μετάλλαξη αυτή είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ τηρούν στάση αναμονής με τον Άντονι Φάουτσι να δηλώνει ότι οι αμερικανοί επιστήμονες  θα εξετάσουν πρώτα τα δεδομένα και μετά θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδριάζει για να εξετάσει τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Σε δίκη κατηγορούμενος για ομαδικό βιασμό ο γιος του Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτή των Πέντε Αστέρων

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Απαγορεύσεις από ΕΕ για πτήσεις από Νότια Αφρική- Οι ΗΠΑ μελετούν τα δεδομένα λέει ο Φάουτσι

Τουρκία: Στη φυλακή παραμένει ο Καβάλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:34