search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:19
MENU CLOSE

«Όρκος»: Τα πρώτα καρέ από τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ1 που φέρνει στο προσκήνιο τους άστεγους

26.11.2021 18:19
orkos098-new

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα γυρίσματα της θρυλερικής- κοινωνικής, ιατρικής σειράς «Ο όρκος» το σενάριο της οποίας γράφει η Τίνα Καμπίτση και σκηνοθετεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος (με περγαμηνές και πρόσφατη συν-σκηνοθεσία στις «Άγριες μέλισσες») για την ΕΡΤ1.

Η σειρά θα αρχίσει να προβάλλεται στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 και τολμά να «μιλήσει» για ένα ζέον θέμα για το οποίο η κοινωνία κάνει ότι δεν υπάρχει.

Είναι, ίσως,  η πρώτη φορά που μια σειρά μυθοπλασίας σηκώνει το «χαλί» και βγάζει από κάτω το θέμα των αστέγων. Το βάζει στο τηλεοπτικό κάδρο, όχι στο φόντο θολά, αλλά σε πρώτο πλάνο και καθαρά.

Χωρίς διάθεση κουνοδακτυλισμού, η σειρά «φωτίζει» ένα κομμάτι της κοινωνίας που είναι «αόρατο», το οποίο πολλοί προσπερνούν, κάνουν σα να μην υπάρχει.

Για τον γιατρό Άγγελο Ράπτη, έναν από τους καλύτερους γενικούς χειρουργούς της Ελλάδας, μετασχηματίζονται σε άλλη οικογένεια και η επαφή μαζί τους αποκτά διαστάσεις ιερού σκοπού για τον ίδιο, σύμφωνα με το σενάριο. Ένα είδος όρκου.

Από την φωτεινή, τακτοποιημένη ζωή με τις ανέσεις, την καταξίωση και την ολοκληρωμένη οικογενειακή ζωή ο Ράπτης, το ωραίο σπίτι με τον άνετο και φροντισμένο περιβάλλοντα χώρο κάπου σε ένα προάστιο, βρίσκεται να τριγυρνά στους κακοφωτισμένους δρόμους και τα ρημαγμένα σπίτια στο υπογάστριο της Αθήνας. Ρημαγμένη από τη μια στιγμή στην άλλη άλλωστε και η ζωή του.

Τα πρώτα καρέ από τα γυρίσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΡΤ και αφορούν σε σημεία εκείνα της πλοκής που δίνουν το στίγμα για τον Άγγελο Ράπτη που υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου, η Ηρώ Αναγνωστοπούλου που την κάνει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η έφηβη κόρη τους Μελίνα την οποία ενσαρκώνει η Μαρία Σαριάβα.

Αυτή η τακτοποιημένη ζωή ανατρέπεται πλήρως όταν το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, φέρνουν νεκρές από τροχαίο την γυναίκα και την κόρη του. Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός εκείνος φεύγει από το νοσοκομείο και απομονώνεται στο πατρικό του.

Ένα βράδυ στο κέντρο της Αθήνας μια ετοιμόγεννη γυναίκα τον παρακαλεί να την βοηθήσει και να μην την αφήσει μόνη. Ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η γυναίκα (την κάνει η Αντριάνα Αντρέοβιτς) είναι η  Λουϊζα Ζαφείρη, σύζυγος του γνωστού εφοπλιστή Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του γίνεται χορηγός σε εθελοντικό πρόγραμμα ιατρικής δρόμου, το οποίο θέλει να ξεκινήσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος)  που είναι καθηγητής πανεπιστημίου και επιμελητής του νοσοκομείου.

Ο Άγγελος έπειτα από ένας τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα. Ωστόσο πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος .

Ο γενικός γιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια-νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Ιωσήφ Πολυζωίδης), η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα.

Διαβάστε επίσης:

Το «Game of Chefs»… κρεμάει το σκούφο του – Στις 2 Δεκεμβρίου ο τελικός

Big Brother: Ένα κρυφό έπαθλο αλλάζει τα δεδομένα (Photos/Video)

Επιστρέφουν οι «Απαράδεκτοι» στη μνήμη του Βλάσση Μπονάτσου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:19