search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Πότε πρέπει να επέμβουμε για να έχουμε λαμπερό δέρμα πριν από το ρεβεγιόν

29.11.2021 12:21
revegion_new

Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει μέχρι το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και αν θέλουμε να λάμψουμε στις γιορτές, θα πρέπει να παρατηρήσουμε προσεκτικά τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να δούμε τί θα θέλαμε να βελτιώσουμε.

Βέβαια, υπάρχουν και τα προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνοι μας στο σπίτι, αρκεί να κάνουμε δοκιμή για να δούμε από τώρα, και πριν επισκεφτούμε δερματολόγο, αν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα.

Αν θέλουμε για παράδειγμα να σβήσουμε κάποιες ρυτίδες, ή να δώσουμε περισσότερη λάμψη στο δέρμα. Κάποιες από τις μη χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο απαιτούν ακόμη και μία εβδομάδα, μέχρι να φύγουν οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες, εξηγεί στο topontiki.gr η Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ρυτίδες που βρίσκονται στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια, στα μάτια καθώς και στον λαιμό διορθώνονται με Βotox και ύστερα από περίπου επτά ημέρες έχουμε ένα λαμπερό και φρέσκο πρόσωπο.

Αν το θέμα είναι οι ρυτίδες του χαμόγελου ή η χαλάρωση του προσώπου, τότε χρειαζόμαστε υαλουρονικό οξύ που γεμίζει χωρίς να πρήζει τις περιοχές με πρόβλημα, με εξαιρετικό άμεσο αποτέλεσμα.

Η χαλάρωση αντιμετωπίζεται επίσης και με συνδυασμό Laser, ραδιοσυχνότητας και υπέρυθρης ακτινοβολίας πάνω στην ίδια κεφαλή. Το μηχάνημα λέγεται Ε-Laser.

Το Laser προκαλεί μικρό έγκαυμα στο χόριο, δηλαδή στο δέρμα κάτω από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα την αναγκαστική ανάπλασή του. Η ραδιοσυχνότητα και η υπέρυθρη ακτινοβολία συσφίγγουν το δέρμα ακόμη περισσότερο.

Αν το δέρμα μας είναι θαμπό, τότε η μεσοθεραπεία με ή χωρίς ενέσεις με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ διορθώνει το πρόβλημα.

Στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν άλφα και βήτα υδροξυοξέα, σε συνδυασμό με βιταμίνες C και υαλουρονικό οξύ.

Νέες τεχνικές μάς βοηθούν στη διόρθωση και πολλών αισθητικών προβλημάτων της μύτης. Έτσι μια πεσμένη (παλαιστή ή αραβική) μύτη διορθώνεται με μία ένεση Βotox σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ ή υδροξυαπατίτη. Μία στραβή μύτη διορθώνεται αν προσθέσουμε υαλουρονικό οξύ ή υδροξυαπατίτη στα κοίλα σημεία.

Μικρές όμως διορθώσεις μπορούμε να κάνουμε και με τη βοήθεια του μακιγιάζ.

Έτσι, πανάδες, κηλίδες και μαύροι κύκλοι διορθώνονται αν πριν από το μέικαπ μας βάζουμε λίγο κίτρινο μέικαπ που κυκλοφορεί στο εμπόριο σε μορφή στικ.

Κοκκινίλες από σπυράκια ή ευρυαγγείες διορθώνονται αν πριν από το μέικαπ βάλουμε λίγο πράσινο στικ.

Για καλύτερο και πιο σταθερό αποτέλεσμα μετά το μέικαπ μας απλώνουμε πούδρα στο δέρμα.

Τόσο η πούδρα όσο και το μέικαπ θα πρέπει να είναι συμβατά με το χρώμα του λαιμού μας. Τα μικρά χείλη που τα ενισχύουμε με υαλουρονικό οξύ φαίνονται ακόμη μεγαλύτερα αν κάνουμε περίγραμμα με μολύβι χειλιών στα όρια της εξωτερικής επιφάνειας των κανονικών μας χειλιών.

Photo: pexels.com

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Συναγερμός από Π.Ο.Υ. – «Πολύ υψηλός παγκόσμιος κίνδυνος»

Μηνιγγίτιδα στα παιδιά: Προσοχή στα «ύπουλα» συμπτώματα – Ποια τα αίτια

Έρευνα: Πιστεύετε στα ζώδια; Τι δείχνει αυτό για τον χαρακτήρα και τη… νοημοσύνη σας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:10