search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:04
MENU CLOSE

Μόσιαλος για Μητσοτάκη: Θα προτιμούσα ένα θετικό μέτρο και όχι πρόστιμο (Video)

30.11.2021 21:37
Μόσιαλος: Στάση αναμονής - Εύλογες οι ανησυχίες όσων εμβολιάστηκαν με AstraZeneca - Media

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 βρέθηκε καλεσμένος ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τις εξελίξεις με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων αλλά και την απόφαση για επιβολή προστίμου σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας δεν έκρυψε τα λόγια του και όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου για το νέο μέτρο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και είπε ανοιχτά ότι «θα προτιμούσα ένα θετικό μέτρο».

Δηλώνει αντίθετος με το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ και είπε ότι θα έπρεπε από τον Ιούνιο να είχαν προβλεφθεί μέτρα για να πειστούν οι ηλικιωμένοι να εμβολιαστούν. Τόνισε πάντως ότι είναι θετικός σε μέτρα voucher στους νέους και όχι σε πρόστιμα.

Και αυτό γιατί, όπως είπε, εγκυμονεί κινδύνους. «Είμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Σε ένα μήνα ποιον θα διαλέγουν οι γιατροί; Έναν 70χρονο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο ή έναν 45χρονο εμβολιασμένο».

Για την παραλλαγή Ομικρον σημείωσε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πολύ περισσότερο μολυσματική από τον αρχικό ιό και πως τα ήπια περιστατικά μολύνσεων αφορούν τους κάτω των 40 ετών.

Επίσης τόνισε ότι η πλειοψηφία όσων έχουν μολυνθεί είναι ανεμβολίαστοι και πως το κατά πόσο «πιάνουν» τα εμβόλια θα το ξέρουμε σε περίπου 15 μέρες.

Ήταν πάντως αισιόδοξος για τα χάπια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν κατά της Covid-19 λέγοντας ότι στοχεύουν σε άλλα σημεία της δομής του ιού σε σχέση με τα εμβόλια.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Μην ταξιδεύετε», λέει ο ΠΟΥ σε όσους κινδυνεύουν

Κορωνοϊός: Ο χάρτης των προστίμων σε Ελλάδα και Ευρώπη ενόψει Χριστουγέννων

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι εμβολιασμένοι θα παραμείνουν προστατευμένοι από σοβαρή νόσηση, λέει ο ιδρυτής της BioNTech

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:52