search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 22:58
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Μόνο με σχέδιο παγκόσμιου εμβολιασμού θα μπει τέλος στην πανδημία

30.11.2021 19:07
emvoliasmos-new

«Μόνο ένα σχέδιο παγκόσμιου εμβολιασμού μπορεί να βάλει τέλος στην πανδημία και σε μια άδικη και ανήθικη κατάσταση».

Αυτό επανέλαβε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο οποίος εδώ και μήνες ζητά μια συντονισμένη και ισότιμη απάντηση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην Covid-19.

«Παρά την ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων σε χρόνο ρεκόρ, είχαμε περισσότερους θανάτους το 2021 παρά το 2020» και «η πανδημία εξακολουθεί να σαρώνει στις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες», σχολίασε ο Γκουτέρες κατά την έναρξη της ετήσιας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 7 και της Κίνας, που φέτος διεξάγεται διαδικτυακά.

«Ο κάθε άνθρωπος, παντού στον κόσμο, πρέπει να έχει πρόσβαση στα εμβόλια, τα τεστ και τις θεραπείες για την Covid-19», επέμεινε. «Όλο το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών στηρίζει τη στρατηγική εμβολιασμού που καθόρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στόχος του οποίου είναι να εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού κάθε χώρας μέχρι το τέλος της χρονιάς και το 70% μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μόνο 12 χώρες μεσαίου εισοδήματος, 27 ανώτερου εισοδήματος και 71 πολύ υψηλού εισοδήματος έχουν περάσει το όριο του 40%. Καμία από τις χώρες χαμηλού εισοδήματος δεν το έχει φτάσει ακόμη.

Μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και 4,15 δισεκ. είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για την Covid-19, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: «Βουτιά» 11 θέσεων της Ελλάδας σε λίστα του Bloomberg για τη διαχείριση της πανδημίας

«Καμπάνα» ΕΣΡ σε κανάλι για προσβολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

Νέο Ηράκλειο: Την απήγαγαν και την κακοποίησαν σεξουαλικά – Ύστερα την παράτησαν σε στάση λεωφορείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42