search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:05
MENU CLOSE

Ερντογάν: Οι Ελληνοκύπριοι παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας – Πυρά και σε ΕΕ-ΗΠΑ

08.12.2021 17:09
erdogan-new-011

Την ευκαιρία να εξαπολύσει για άλλη μια φορά πολυμέτωπα πυρά εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και σε ΕΕ-ΗΠΑ βρήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις για το ταξίδι που έκανε στο Κατάρ.

Αναφερόμενος στην έγκριση που έδωσε το υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου στην αδειοδότηση έρευνας στο τεμαχίου 5 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil και Qatar Petroleum, διατήρησε την επιθετική ρητορική του, αναφέροντας:

«Δηλώσαμε ότι αυτό το μονομερές βήμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία) της Νότιας Κύπρου, αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων. Κι αυτό συμβαίνει, επειδή ένα μέρος της συγκεκριμένης περιοχής αδειών παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού. Προχωρήσαμε σε μια υπενθύμιση για αυτό το θέμα, εκφράσαμε και την λύπη μας. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών θα παρακολουθεί το θέμα».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να καταφερθεί και εναντίον της ΕΕ, με αφορμή τις παρεμβάσεις για τις υποθέσεις των Οσμάν Καβαλά και Σελαχατίν Ντεμιρτάς. «Δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον Καβάλα και τον Ντεμιρτάς. Είναι τόσο απλό. Τις θεωρούμε ανύπαρκτες.. Στα μάτια μας, αυτά είναι άκυρα. Πόσες φορές το έχουμε εξηγήσει αυτό; Είτε καταλαβαίνουν είτε όχι. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από την απόφαση του δικαστικού μας σώματος. Ας κάνουν ο,τι νομίζουν», τόνισε.

Τέλος, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι δίνουν στους τρομοκράτες όπλα, πυρομαχικά και κάθε είδους βοήθεια.

«Ενώ λέτε να ενωθούμε ενάντια στην τρομοκρατία, από την άλλη πλευρά, δίνετε στους τρομοκράτες όπλα, πυρομαχικά και κάθε είδους βοήθεια. Τι είδους φιλία είναι αυτή, πώς είναι αυτή η ενότητα στο ΝΑΤΟ; Δώσε μας την απάντηση σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ρ.Τ. Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Φυσικά, δεν μπορούν να μας δώσουν την απάντηση. Μόλις μιλήσαμε με τον Μπάιντεν. Ο Υπουργός Εξωτερικών μου μιλά για αυτά με τον συνομιλητή του. Όμως παρ’ όλα αυτά, δυστυχώς, η Αμερική ασκεί λάθος πολιτική στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε να τους το λέμε».

Διαβάστε επίσης

Διάστημα: Ολοταχώς έρχεται προς τη Γη ο φωτεινότερος κομήτης του 2021

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε εκδοχή της που διαφεύγει από τα τεστ

Ρωσία: «Σταλινική» χιονόπτωση στη Μόσχα (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:04