search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:28
MENU CLOSE

ΟΑΕΔ-ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η «γιορτινή» πληρωμή των επιδομάτων

09.12.2021 09:21
atm

Από την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ.

Επίσης, άρχισε και η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, πέρα από τους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιανουαρίου.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2)του ΟΑΕΔ.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias gov.gr > Εργασία και ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

Πότε πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ

Από την πλευρά του ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ).

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου, όπως πάντα.

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ από το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου.

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα λαμβάνουν περίπου 250.000 δικαιούχοι.

Τέλος, η έκτη και τελευταία δόση για το Επίδομα Παιδιού 2021 θα καταβληθεί την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Δεκεμβρίου 2021, σε όσους έχουν υποβάλλει ή θα υποβάλλουν νέα αίτηση.

Διαβάστε επίσης:

Μη επιστρεπτέα ενίσχυση: Στις αρχές Ιανουαρίου η καταβολή της στην Αττική

ΟΑΕΔ: Επεκτείνεται σε περισσότερους κλάδους το εποχικό επίδομα ανεργίας – Ποιους αφορά

Χριστούγεννα: Το κόστος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία των Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων – «Φθηνή» η Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28