search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:27
MENU CLOSE

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Στον εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες

11.12.2021 15:14
pieria

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την απαγωγή του γυμνασιάρχη Αιγινίου και αναμένεται να πάρουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθούν. Μέχρι τότε θα κρατηθούν.

Χαρακτηριστικό είναι πως έξω από τα δικαστήρια της Κατερίνης όπου και προσήχθησαν, συγκεντρωμένοι ήταν και υποστηρικτές τους, οι οποίοι μάλιστα ισχυρίζονται πως δεν είναι όλοι μέλη των «Θεματοφυλάκων του συντάγματος», αλλά στηρίζουν τη δράση τους.

Για την ακρίβεια, όπως ισχυρίζονται, πρόκειται για γονείς, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια των θεματοφυλάκων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά τους δέχονται βασανιστήρια. 

Όπως είπε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας, στον ΣΚΑΪ θα ζητήσουν προθεσμία για την Τρίτη, για την απολογία τους.

Ανέφερε, επίσης, ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε.    

Επίσης, ο Βασίλης Μαρκής, Επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων, είπε χαρακτηριστικά: 

«Με μια λέξη  θα μπορούσα να χαρακτηρίσω όλα αυτά, που επικαλούνται, αστειότητες. Αντιλαμβανόμουν τη λογική αυτή ως ένα κακόγουστο αστείο. Υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο. Ο ποινικός κώδικας έχει διατάξεις, που μπορούν, να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιστατικό, πριν πάρει την μορφή φαινομένου».

Διαβάστε επίσης:

Τεχνική νοημοσύνη: Διάγνωση της υπετροφίας καρδιάς αναπτύχθηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από Δευτέρα – Τι αλλάζει

Θεόδωρος Κολυδάς: «Ζητώ προσωπικά συγνώμη…» – Η οργισμένη αντίδραση για την «απαράδεκτη» πρόγνωση της ΕΜΥ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:26