search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:36
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τις 191.000 οι ψηφοφόροι (Videos)

12.12.2021 13:29
ekloges_kinal

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την προεδρία.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα περισσότεροι από 191.000 ψηφοφόροι είχαν προσέλθει στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 14:20 είχαν ψηφίσει 150.000 πολίτες. Στις 15:00 ο αριθμός των πολιτών που είχαν πάει στην κάλπη έφτανε τις 161.000, ενώ μέχρι τις 15:42 οι πολίτες που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 175.000. Στις 16.00 η προσέλευση ξεπέρασε τους 180.000 ψηφοφόρους, ενώ στις 17.20 έσπασε και επίσημα το ρεκόρ συμμετοχής του 2017, με τους ψηφοφόρους να ανέρχονται σε 220.000 πολίτες. Μάλιστα δόθηκαν και δύο παρατάσεις.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου διεξάγεται κανονικά χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Εξαίρεση αποτελεί ένα επεισόδιο στον Ορχομενό, όπου οι εκπρόσωποι Παπανδρέου και Ανδρουλάκη πιάστηκαν στα χέρια, και η ακύρωση της διαδικασίας σε εκλογικό τμήμα στην Ερέτρια.

Ανδρουλάκης: «Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου λίγο μετά τις 11.30 το πρωί.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του και μετά την κατάθεση της ψήφου του έστειλε μήνυμα στους δημοκρατικούς πολίτες για «καθαρή εντολή για να κάνουμε ξανά περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά μεγάλη συμμετοχή και καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη», δήλωσε.

Παπανδρέου: «Αύριο έχουμε πολλή δουλειά»

Γιώργος Παπανδρέου άσκησε εκλογικό του δικαίωμα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

Μετά την ψήφο του, ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε τους υποστηρικτές του και μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας πως οι πολίτες καλούνται σήμερα να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή.

«Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική και ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι Δημοκράτες στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή για μια ισχυρή Ελλάδα, και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολλή δουλειά. Έχουμε νέους αγώνες. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της Δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς» δήλωσε.

Λοβέρδος: «Είμαι πιστός και μάχιμος στρατιώτης»

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα της Μεταμόρφωσης.

Και πρόσθεσε: «Ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

Διαβάστε επίσης:

Kορωνοϊός: Ανησυχεί τους ειδικούς το πισωγύρισμα σε θανάτους και διασωληνώσεις (Videos)

Απογραφή 2021: Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία – Τα δεδομένα για όσους δεν έχουν αυτοαπογραφεί

Εορταστικό ωράριο: Ανοικτά για δυο Κυριακές τα καταστήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:34