search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 10:13
MENU CLOSE

Ράδιο Αρβύλα: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», Αντώνη (Video)

15.12.2021 19:55
radio-arvyla-new

Αντιλαμβανόμαστε όλοι το σοκ. Την «παγωμάρα». Την οργή. Το θυμό. Την απογοήτευση. Το αίσθημα της προδοσίας. Την εκδήλωση- έκφραση συμπόνοιας προς το θύμα. Αλλά για μισό λεπτό.

Όλο αυτό το χθεσινό (14/12) από το «Ράδιο αρβύλα» δεν είχε μέτρο. Το θυμικό κυριάρχησε. Κι εκεί άρχισαν τα λάθη.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Από τα σύννεφα πέφτει μόνον βροχή. Άνθρωποι όχι. Ποτέ. Και δεν υπάρχει διάθεση παραμικρής ειρωνείας. Το θέμα δεν αντέχει κάτι τέτοια. Καμία πρόθεση δε για κουνοδαχτυλισμό. Για να συνεννοούμαστε.

Να δεχθούμε την αλήθεια σας. Ότι δεν είχατε ιδέα. Μαζί σας. Δυστυχώς πρέπει/καλείστε να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες.

Διότι ο περι ου ο λόγος ήταν κάτι παραπάνω από συνεργάτης- βασικός συντελεστής των εκπομπών «Ράδιο αρβύλα» και «Βινύλιο».

Ήσασταν μια «οικογένεια», όπως είπατε. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ήταν στην ομάδα/παρέα/«οικογένεια» από το 2008. Να τα μετρήσουμε; Ένα. Και δύο. Και τρία και 13 χρόνια μαζί. Σχέση ζωής. Αναπόφευκτα αναπτύχθηκε και κοινωνική ζωή πέρα από επαγγελματική.

Κάποιες βουτιές στη Βουρβουρού ή στο Πατητήρι ως παρεάκι θα τις κάνατε καλοκαίρι. Κάποια περάσματα από τη Διαγώνιο θα τα κάνατε. Δε μπορεί.

Εννέα καλοκαίρια και άλλοι τόσοι χειμώνες. Τίποτα; Δεν έπεσε το παραμικρό στην αντίληψή σας. Αν «έπαιζε» το μάτι του βρε αδερφέ; Δεν καταλάβατε αν ήταν λίγο ή πολύ μουρντάρης;

Ποτέ μα ποτέ ως κολλητάρι δεν παινεύτηκε έστω για ένα από τα «κατορθώματα» του, ο Καλιγούλας των κρύων αστείων; Κάτι τέλος πάντων να σας υποψιάσει;

Δεχόμαστε την αλήθεια σας. Αλλά διάολε. Υπήρχε μήνυση. Καταγγελία στην αστυνομία. Ούτε κι αυτές στην αντίληψη σας;

Και ύστερα, ό,τι άλλο σκεφτήκατε να κάνετε και αφορά στο θύμα, καλό θα ήταν να μην το μαθαίναμε. Μα μην το μοιραζόσασταν μαζί μας.

Προφανώς και δεν απευθύνεις έκκληση δημοσίως στην κοπέλα, η οποία έφθασε να σκεφτεί να δώσει τέλος στη ζωή της, για να επικοινωνήσει μαζί σας. Το κάνετε εσείς για εσάς. Αθόρυβα. Αφήστε μας απέξω. Για την δική σας ψυχή. Όχι για την δικαίωση στα μάτια μας. Και δεν υπάρχει κάποιο υπονοούμενο στην τελευταία πρόταση.

Να συμφωνήσουμε ότι ορθώς απαντήσατε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης επειδή βρήκε ευκαιρία να τουιτάρει ότι όπως λέγατε για την υπουργό Πολιτισμού πως θα έπρεπε να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας στο σκάνδαλο Λιγνάδη, έτσι πρέπει να κάνετε κι εσείς τώρα.

Καλά είπατε ότι επιτέλους η συντεταγμένη Πολιτεία, που νομοθετεί οφείλει επι τέλους να θεσμοθετήσει με αποφασιστικότητα αυστηρό πλαίσιο προστασίας για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο εξής.

Είχατε πάρει φόρα και λέγατε πολλά. Και δεν χρειαζόταν. Το θυμικό κυριαρχούσε. Αλλά σε αυτή την εποχή του ντιτζιταλαϊζέισον που το σύγχρονο scriptamanent συνοψίζεται στο YouTube, το verbavolant πλέον δεν ισχύει.

Και δείτε τώρα τί συμβαίνει. Το Φεβρουάριο που μας πέρασε με αφορμή το σκάνδαλο Λιγνάδη από το «Ράδιο αρβύλα» ειπώθηκε το εξής και το μεταφέρουμε λέξη προς λέξη: «Θα τα δεχθούμε όλα. Δεν γνώριζε τίποτα. Κανένας δεν ήξερε τίποτα. Αν και αυτό θέλει πολλή συζήτηση διότι όλοι ήξεραν εκτός από αυτήν που τον διόρισε, πρώτον και δεύτερον είναι και λίγο υποχρέωση της να ξέρει. Εδώ εμείς έναν συνεργάτη καινούργιο παίρνουμε και τσεκάρουμε να δούμε τί καπνό φουμάρει αυτός ο άνθρωπος πριν τον βάλουμε μέσα στο μαγαζί μας. Πόσω μάλλον καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό της χώρας».

Καμία διάθεση για υπονοούμενα. Να το επαναλάβουμε. Και να μην μπερδέψουμε κανέναν Άδωνι. Αλλά όπως και να το κάνουμε, παιδιά έχετε εκτεθεί. Από αυτή την επίμαχη φράση: «Εδώ εμείς έναν συνεργάτη καινούργιο παίρνουμε και τσεκάρουμε να δούμε τί καπνό φουμάρει αυτός ο άνθρωπος πριν τον βάλουμε μέσα στο μαγαζί μας.»

Και, βεβαίως, να συμφωνήσουμε άλλο Μενδώνη κι άλλο Κανάκης. Καμία διάθεση για συμψηφισμούς και ισοπεδωτικές εξισώσεις. Όμως για σταθείτε.

Τηλεόραση κάνετε. «Μπαίνετε» σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια. Εκούσια- ακούσια, σας παρακολουθούν κάποια εκατομμύρια μάτια και αυτιά. Για σκεφτείτε το.

Υποδείξεις και προτροπές δεν θα κάνουμε. Δεν είναι αυτή η πρόθεση. Ευχή μόνον. Το διάστημα των εορταστικών διακοπών ας αποτελέσει ευκαιρία για ενδοσκόπηση και αυτοκριτική και για μια «συγγνώμη» γενικής κατεύθυνσης, με την επάνοδο, που το βράδυ της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου μέσα σε όλα και μάλλον εξαιτίας της σύγχυσης, δεν είπατε. Τρέφατε ένα φίδι στον κόρφο σας παιδιά, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη.

Εντωμεταξύ το άτιμο το YouTube έφερε στο νού και το άλλο. «Κρείττον του λαλείν το σιγάν». Καλές γιορτές παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας για αρνητή δικηγόρο: «Εξαιρετικά επικίνδυνη» η συμπεριφορά του

Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού: «Πλούσιο» πρόγραμμα εκδηλώσεων στη μνήμη των 100 χρόνων (video)

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έτρωγε σε εστιατόριο με τη σύζυγό του μετά τον σάλο που ξέσπασε – Είχε παντρευτεί κρυφά πριν από 1,5 μήνα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12