search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Χαμός με Κουρουμπλή: «Δολοφονήσατε χιλιάδες στις ΜΕΘ» – «Ντροπή σου», φώναζαν οι βουλευτές της ΝΔ

16.12.2021 18:15
panagiotis-kouroymplis-new

Επεισόδιο προκλήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής πήρε το λόγο και «χρέωσε» τους θανάτους στη χώρα από τον κορωνοϊό στην κυβέρνηση.

Αναμενόμενο ήταν να προκληθεί αναστάτωση στην αίθουσα με τους βουλευτές της ΝΔ να του φωνάζουν «Ντροπή σου».

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που μόνο για τον προϋπολογισμό δεν είναι.

Οι αναφορές του κ. Κουρουμπλή προκάλεσαν σάλο και στα έδρανα επικράτησε ένας χαμός από τους παρεβρισκόμενους βουλευτές της ΝΔ, με τον «γαλάζιο» βουλευτή κ. Μαρκόπουλο να του ζητάει να ανακαλέσει: «Να ανακαλέσεις, πουλάς πόνο! Είσαι λαϊκιστής του πόνου, ντροπή σου! Να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά», του φώναξε.

Μάλιστα παρενέβη και ο πρόεδρος της συνεδρίασης και ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει.

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ

Π. Κουρουμπλής: Έχω δικάιωμα να μιλάω κ. πρόεδρε

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ ανακαλέστε.

Π. Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου! Ο Μαρκόπουλος φωνάζει, να ανακαλέσει!

Μαρκόπουλος: Τον είπα λαϊκιστή που πουλάει πόνο.

Π. Κουρουμπλής: Ότι και να κάνετε είστε υπόλογοι για αυτό που συντελείται! Αναγνωρίστε ότι έγινε λάθος! Πέθαναν άνθρωποι άδικα. Το κατανοείτε; Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Πρόεδρος: Μη προκαλείτε και κλείστε.

Π. Κουρουμπλής: Έχω δικαίωμα να μιλήσω δεν έχει δικαίωμα να με διακόψει κανείς.

Πρόεδρος: Αυτό που σας λέω εγώ, ο κανονισμός της βουλής το λέει. Θέλω να ανακαλέσετε τα περί δολοφόνων

Π. Κουρουμπλής: Ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά.

Πρόεδρος: Το σβήνω εγώ.

Παίρνοντας εν συνεχεία το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι οι βουλευτές έγιναν μάρτυρες μιας «αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκιστή βουλευτή που τόλμησε να κατηγορήσει μια παράταξη ως δολοφόνους. Η Βουλή του ζητάει να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε την πρόκληση και την ντροπή που προκάλεσε στο κοινοβούλιο».

Η παρέμβαση Σκουρλέτη

Με παρέμβασή του λίγη ώρα μετά, ο Πάνος Σκουρλέτης προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους, δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί την λογική της τυμβωρυχίας, σημειώνοντας όμως πως η κυβέρνηση δεν απαντά στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

«Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες. Ο χώρος μας, αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός του ΠΡΟΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάνουμε», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Η μελέτη Τσιόδρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό – Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ για ΜΕΘ: «Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε» – Νέο σποτ για τη μελέτη Τσιόδρα (video)

Τσίπρας για μελέτη Τσιόδρα: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:25