search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:22
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για ΜΕΘ: «Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε» – Νέο σποτ για τη μελέτη Τσιόδρα (video)

16.12.2021 12:56
METH_NEW

Σποτ στον απόηχο των αντιδράσεων για τη μελέτη που δημοσιευτήκε χθες για τη θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και φέρει την υπογραφή του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα, ανέβασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ήδη από τον περασμένο Μάιο ο κ. Μητσοτάκης είχε στα χέρια του τη μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα» ακούγεται στο βίντεο που ξεκινά με τη δήλωση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Κατά 87% αυξάνεται η θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Το 38,5% των θανάτων από κορωνοϊό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχε θωρακιστεί το ΕΣΥ» σημειώνεται στο σποτ.

«Ήξερε. Στο πρόσωπό του οι λέξεις ψεύτης και πολιτικός απατεώνας χάνουν το νόημά τους» υπογραμμίζεται στο σποτ.

Δείτε το βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη».

Μια μέρα μετά τον επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Όπου γίνεται διασωλήνωση ασθενή εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας γίνεται με τους όρους παρακολούθησης που υπάρχουν σε χειρουργικά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν σε γνώση μας στατιστικά στοιχεία επιστημονικά αποδεδειγμένα που να δικαιολογούν κάποια διαφορά στις στατιστικές πιθανότητες για την τραγική κατάληξη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για μελέτη Τσιόδρα: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί»

Σε πανικό το Μαξίμου εξαιτίας της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα για τις ΜΕΘ – Πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Εκφραστής του Κέντρου ο Μητσοτάκης και της Κεντροαριστεράς ο Ανδρουλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:21