search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Οικονόμου για διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ: Δεν υπάρχουν στατιστικά που να δείχνουν μεγαλύτερη θνητότητα

02.12.2021 13:43
oikonomou_new

Στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους πολίτες 60 ετών και άνω αλλά και στις διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Όπου γίνεται διασωλήνωση ασθενή εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας γίνεται με τους όρους παρακολούθησης που υπάρχουν σε χειρουργικά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν σε γνώση μας στατιστικά στοιχεία επιστημονικά αποδεδειγμένα που να δικαιολογούν κάποια διαφορά στις στατιστικές πιθανότητες για την τραγική κατάληξη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη άποψη εξέφρασε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60.

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται»

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

«Το μέτρο δεν έχει ούτε τιμωρητικό ούτε πολύ περισσότερο εισπρακτικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας ώστε και οι ίδιοι να θωρακιστούν και να προστατευθεί η δημόσια υγεία είπε και τόνισε πως πρόκειται για ένα αντίτιμο υγείας προκειμένου να δοθεί μια έσχατη ώθηση στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να λάβουν τη σωστή απόφαση», είπε μεταξύ άλλων.

«Με την απόφαση για την υποχρεωτικότητα είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη και θα ακολουθήσουν κι άλλοι Είναι το έσχατο μέσο, ένα εργαλείο για να προχωρήσει κάνεις στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, η οποία εκτιμάται και αξιολογείται ανάλογα με την εξέλιξη και τα επιδημιολογικά γεγονότα. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ότι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε δε ότι ρόλο έπαιξε βέβαια και ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον, ενώ σημείωσε ότι 9 στους 10 Έλληνες που πεθαίνουν σήμερα από τον ιό είναι άνω των 60 ετών και 7 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

«Παραπάνω από 8 στους 10 δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται, λοιπόν, για εκείνους οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο», σχολίασε.

Ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως παρατηρείται σημαντική αύξηση των ραντεβού μετά την ανακοίνωση των μέτρων με υπερδεκαπλασιασμό τους. Επίσης ανέφερε ότι είναι σημαντική και η τρίτη δόση καθώς και ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να συντομεύσει το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης.

«Σε κρίσιμες ώρες απαιτούνται δύσκολες και γενναίες αποφάσεις για το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για να «κλείσουν» τα γήπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Μόνο με PCR το πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει στα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα

Βορίδης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πιθανή επέκταση και σε άλλες κατηγορίες (Video)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Λοβέρδος: «Ο αρχηγός του κόμματος πρέπει να είναι βουλευτής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:25