search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:12
MENU CLOSE

Revenge porn: Στη Βουλή το ζήτημα με ερώτηση της Άννας Ευθυμίου

16.12.2021 21:35
anna-eythimioy-new

Το εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα της «εκδικητικής πορνογραφίας» (revenge porn) φέρνει με ερώτησή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή και την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της εκδικητικής πορνογραφίας ως αυτόνομο σεξουαλικό αδίκημα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η κυβέρνηση ορθώς έχει καταδείξει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, μέσα από μια σειρά πολιτικών αποφάσεων και δράσεων, στις οποίες εντάσσεται και η πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με την οποία διευρύνεται η προστασία των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης με αυστηρότερες ποινές.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι όσο η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας όσο και η πανδημία με τον εκτεταμένο εγκλεισμό στα σπίτια ανέδειξαν ακόμα πιο έντονα στη χώρα μας το φαινόμενο του «revenge porn», που εξελίσσεται σε ένα από τα πλέον σοβαρότερα εγκλήματα βίας κυρίως κατά των γυναικών.

Αυτόνομο αδίκημα

Επισημαίνει, δε, ότι «υπερθεμάτισα την ανάγκη για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ώστε η εκδικητική πορνογραφία να τιμωρείται ως αυτόνομο σεξουαλικό αδίκημα. Είναι κρίσιμο ότι πολλά θύματα είναι είτε ανήλικοι είτε άτομα πολύ νεαρής ηλικίας». Στο πλαίσιο αυτό, ρωτά τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας:

● Αν είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους η τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου (ν. 4855/2021), για την ποινική μεταχείριση της εκδικητικής πορνογραφίας ως αυτόνομο σεξουαλικό αδίκημα και

● Αν είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους η λήψη πρόσθετων μέτρων και δράσεων για την προστασία των θυμάτων από την παραπάνω αιτία.

Να σημειωθεί ότι η Ά. Ευθυμίου έκλεισε την ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό με αναφορά στο revenge porn, λέγοντας ότι «μιλάμε για διαδικτυακό βιασμό με ολέθριες συνέπειες και χρειάζεται ενότητα και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Η μελέτη Τσιόδρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό – Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ για ΜΕΘ: «Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε» – Νέο σποτ για τη μελέτη Τσιόδρα (video)

Τσίπρας για μελέτη Τσιόδρα: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:11