search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:31
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους στον Δήμο Αθηναίων

17.12.2021 18:21
Καταγγελία ναυτεργατών: Βίαιη επιχείρηση κατά αστέγων στο λιμάνι του Πειραιά - Media

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Αθηναίων ενόψει της κακοκαιρίας «Κάρμελ» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, για την προστασία των αστέγων, ο Δήμος ανοίγει από την Παρασκευή στις 8 το βράδυ χώρους, όπου ο ευάλωτος πληθυσμός της πόλης μπορεί να φιλοξενηθεί, να ζεσταθεί και να προστατευθεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του, σε 24ωρη βάση και για όσο επικρατούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα είναι ανοιχτό το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας στο οποίο άστεγοι μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Πριν την είσοδο στο χώρο θα υποβάλλονται σε RapidTest.

Επίσης στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, κατά την είσοδο των πολιτών στον χώρο θα πραγματοποιούνται rapid test. Παράλληλα, ομάδες του “Street Work” του Δήμου θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης προκειμένου να εντοπίσουν άστεγους και να τους προσφέρουν ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες. Επιπλέον, θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους.

Ακόμη τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (210-5246515-6), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός-κακοκαιρία «Κάρμελ»: «Ταχεία κάθοδος» από τα βορειοανατολικά – «Στην κατάψυξη» η χώρα (Videos)

Έρχονται τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα – Στα προ κρίσης επίπεδα ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας

Ο ΕΟΦ ανακαλεί ακατάλληλο self test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:30