search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:05
MENU CLOSE

Καταδικάστηκε 46χρονος για δημοσιοποίηση υλικού εν αγνοία της συντρόφου του (Videos)

17.12.2021 19:11
revenge-porn-arthro

To revenge porn ή γενικά και η δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου που εμφανίζεται σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ, είναι στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας τις τελευταίες μέρες επ’ αφορμής της υπόθεσης Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Γυναίκες – κατά κύριο λόγο – που έχουν πέσει θύματα τέτοιας κακοποίησης αποξενώνονται από το οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. Αυτόν τον εφιάλτη έζησε εξαιτίας της διαρροής βίντεο σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου, και μία 46χρονη γυναίκα, που έπεσε θύμα του συντρόφου της.

Η γυναίκα περιγράφει στην ΕΡΤ τα όσα έζησε με αφορμή την καταδίκη του άνδρα σε 15 μήνες φυλακής με αναστολή για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Ο άνδρας δημοσίευσε σε ροζ ιστοσελίδα δύο βίντεο με τις συνευρέσεις τους, εν αγνοία της ίδιας.

Ενώπιον του δικαστηρίου η γυναίκα υποστήριξε ότι εξαιτίας της δημοσιοποίησης βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μιλά ούτε με τη μητέρα της.

Η δημοσιοποίηση των βίντεο έγινε πριν από τεσσεράμισι χρόνια σε ιστοσελίδα ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων εν αγνοία όμως της 48χρονης.

Η συγκλονιστική περιγραφή της καταγγέλουσας

Όπως περιγράφει στην ΕΡΤ 3 η καταγγέλουσα: «Είδαν ένα βίντεο με μια κοπέλα που μου μοιάζει και τελικά ήμουν εγώ. Έπαθα σοκ, ταλαιπωρούμαι εδώ και 4,5 χρόνια. Απευθύνθηκα στο ηλεκτρονικό έγκλημα».

«Πολύ άγχος, πολύ αγωνία, πολύ ντροπή μιλάμε για εκμετάλλευση. Εγώ μαραζώνω έχω πάθει κατάθλιψη και πολλά άλλα, από αυτό το σοκ. Νιώθω ότι εφ’ όρου ζωής θα διασύρομαι. Δεν μπορείς να το συμμαζέψεις αυτό. Τα θύματα του ηλεκτρονικού εγκλήματος θέλουν στήριξη».

Εξαιτίας της δημοσιοποίησης η 48χρονη άρχισε να έχει προβλήματα με τον κοινωνικό της περίγυρο.

Η γυναίκα έφτασε σε σημείο να σταματήσει να επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής της αλλά και να αποξενωθεί από τη μητέρα και τον αδελφό της.

Όπως επισημαίνει ο συνήγορος της καταγγέλουσας «Η πελάτισσα μου έχει καταστραφεί έχει αφήσει τη δουλειά της, πήγαινε γυμναστήριο, έχει αφήσει το γυμναστήριο, γιατί την αναγνωρίζουν όλοι».

Και οικονομικό όφελος

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι ο πρώην σύντροφoς, αποκόμισε και οικονομικό όφελος από τα βίντεο.

Όπως υποστήριξε ο δράστης: «Ανέβασα το βίντεο σε ιστοσελίδα ανταλλαγής συντρόφων με κωδικούς και από εκεί ξέφυγε. Προσπάθησα να τη βοηθήσω, να πάμε μαζί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Ο συνήγορός του 46χρονου υποστηρίζει: «Άγνωστοι δράστες – γιατί υπάρχει αυτή η δυνατότητα – υποκλέψαν το υλικό και το διέδωσαν περαιτέρω. Ο εντολέας μου συνεργάστηκε με την κυρία προσπάθησε να τη βοηθήσει, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι».

Ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τις γυναίκες που έχουν υποστεί τέτοιου είδους κακοποίηση να ζητούν τη μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός-κακοκαιρία «Κάρμελ»: «Ταχεία κάθοδος» από τα βορειοανατολικά – «Στην κατάψυξη» η χώρα (Videos)

Η μετάλλαξη Όμικρον πλήττει αγρίως τη δημοτικότητα Τζόνσον

Άλμπερτ Μπουρλά: Ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον και αντιικό χάπι τον Μάρτιο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42